• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakosov "čovjek trofej" za MONDO pred Zvezdu: Neka bude goleada!

Autor Jovan Terzić

Predrag Đorđević podijeljenih emocija dočekuje duel odluke u borbi za "evropsko proljeće".

Pisali smo o sportistima koji su nosili dresove Crvene zvezde i Olimpijakosa, a među onima koji su ostavili najveći uticaj u grčkom klubu (ako ne i najveći) svakako je Predrag Đorđević.

Njevovo ime i dalje se sa oduševljenjem izgovara u Atini imajući u vidu da je za 13 sezone provedenih u Olimpijakosu osvijio 12 titula, pet Kupova i čak triput uzastopno (2001, 2002, 2003) bio najbolji strani fudbaler grčkog prvenstva!

Možda će vas zanimati

U razgovoru za MONDO nekadašnji vezista kaže da će u srijedu uveče (21.00, prenos na TV Arena Sport) biti na "Karaiskakiju" i ogrnut šalom na kom su ušiveni grbovi oba kluba posmatrati duel Olimpijakosa i Crvene zvezde.

Ko god da pobijedi u ovoj utakmici posljednjeg kola grupne faze Lige šampiona, odlučujućoj u borbi za treće mjesto i proljeće u Ligi Evrope, Đorđević će biti zadovoljan.

"Olimpijakos je moja karijera, igrao sam 13 godina za klub, u Pireju sam i ostao da živim, ali i dalje volim Crvenu zvezdu", počeo je rođeni Kragujevčanin razgovor za naš portal.

"Bez obzira na ishod biću zadovoljan, jer se sastaju moja dva najdraža kluba. Imao sam sreću da mi se ispuni želja i zaigram za Crvenu zvezdu, za koju navijam od malena, a profesionalno mi se dogodio Olimpijakos. Klub koji mi je mnogo toga pružio tokom 13 godina provedenih u njemu kao igrač".

Poznat je "bratski" odnos navijača dva kluba, zbog čega će predstojeća utakmica biti posebno zanimljiva. Beogradske ulice bile su preplavljene crveno-bijelim bojama 1. oktobra, a sada će isto biti u Atini.

"Atmosfera će sigurno biti super, to nije sporno. I jedni i drugi su odlični navijači, tako da nema sumnje da će cijeli taj dan biti pozitivna atmosfera i na ulicama i na stadionu. Na tribinama će biti spektakl, u to sam siguran, a nadam se i na terenu".

Ne misli Đorđević da će prijateljstvo navijača uticati na igrače da pruže maksimum.

"Možda malo, ali samo do utakmice. Budimo realni, i jedni i drugi žele pobjedu, što je i normalno. Jesu u pitanju klubovi koji su u dobrim odnosima i čiji se navijači smatraju braćom, ali imali smo i situacije kada igraju brat protiv brata. Naravno da oni tada žele pobjedu svog tima".

Beogradski duel pripao je srpskom šampionu - 3:1. Olimpijakos je vodio na poluvremenu, ali su ulazak Miloša Vulića u 55. minutu i isključenje Benzije u 57. poremetili ekipu Pedra Martinsa.

"Nije Crvena zvezda slučajno u Ligi šampiona drugu godinu zaredom. Imaju dobar tim, ali treba imati u vidu da klub dugo nije bio na velikoj sceni. Olimpijakos ima kontinuitet i trenutno jači tim, što opet, ne mora da znači i da će pobijediti. Vidjeli smo i koji je rezultat bio u Beogradu. Gledali smo dva potpuno različita poluvremena. Olimpijakos je bio bolji u prvom, a Zvezda u drugom i na kraju je zasluženo slavila. U fudbalu ne možete predvidjeti šta će se dogoditi. Ono čemu se ja nadam je dobra utakmica, uzbudljiva i sa dosta golova", priželjkuje Đorđević, koji ipak nije želio da se bavi prognoziranjem,

"Zvezdi odgovaraju dva rezultata pa je zbog toga u prednosti, ali vidjećemo šta će biti. Kao što sam rekao, u fudbalu je nezahvalno prognozirati", zaključio je nekadašnji as.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC