Košarka

Obradović će se boriti za 46. trofej u karijeri: Posle drame do finala

Autor mondo.rs

Sjajna partija Nikole Kalinića koja je pomogla Feneru da opet uđe u borbu za trofej.

Izvor: MN PRESS

Fenerbahče će braniti titulu u Kupu Turske!

Ekipa srpskog trenera Željka Obradovića slavila je posle velike drame protiv Turk Telekoma (83:81), a igrači odluke bili su Jan Veseli sa "dva plus jedan" na minut i po do kraja, odnosno Nando de Kolo s "penalima" posle toga.

Upravo je francuski košarkaš bio najefikasniji kod Fenerbahčea sa 19 poena, sjajan je bio Nikola Kalinić sa 17, dok je Jan Veseli imao 15.

Njih dvojica imali su i po osam skokova. S druge strane kod Turk Telekoma dominirala su trojica košaršaka - Kembel je dao 19, Džonson 18, a Bajgul 17 - što nije bilo dovoljno za pobedu i šesto finale Kupa Turske u istoriji ovog kluba.

U drugom polufinalu Darušafaka je bila bolja od Galatasaraja (85:71), a u finalu nećemo gledati reprizu prošlogodišnjeg finala pošto je Darušafaka prethodno izbacila Efes.

Ovo će biti šansa za Željka Obradovića da osvoji treći trofej Kupa Turske otkako je preuzeo Fenerbahče, a ukupno 46. pehar koji je podigao otkako je trener. Sa klubovima ih do sada ima 41, dok je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio još četiri medalje.

Finale se igra u nedelju (16. februar) od 15 časova.