• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nije samo fudbal na ceni: Turski milijarder kupio engleski košarkaški klub

Autor mondo.rs

U pitanju je malo poznati Plimut Rajders, koji će od sada biti vlasništvo Envera Jucela.

 Kosarka-Engleska-Plimut-Rajders-Enver-Jucel-Bahcesehir-FIBA-Evropa-kup Izvor: MN PRESS

Ruski milijarderi, arapski šeici, kontroverzni biznismeni iz SAD... Vlasnici timova u Premijer ligi, pa i nižim rangovima engleskog fudbala dobro znaju zašto su ušli u taj posao. Pare koje se vrte u fudbalu su ogromne.

Da li ih ima u evropskoj košarci? U Engleskoj sigurno nema, ali bi situacije poput ove mogle da ih privuku. Turski milijarder Enver Jucel odlučio je da kupi košarkaški klub iz te zemlje, ekipu Plimut Rajdersa.

Možda će vas zanimati

Vlasnik turskog kluba Bahčešehir i nekoliko privatnih fakulteta u Turskoj, odlučio je da, zbog saradnje sa koledžom u Plimutu, kupi i košarkaški klub iz tog grada, člana najvišeg ranga u engleskoj košarci.


Njegov turski tim je osnovan pre tri godine, igra u Istanbulu i u hali koja prima preko tri hiljade gledalaca. Ove sezone nastupaju čak i u evropskim takmičenjima, pa će u FIBA Evropa kupu pokušati da se bore za trofej do samog kraja.

Ipak, čak i za Turske koji su u Evropi poznati kao ljubitelji ulaganja u košarku, ovakav potez je iznenađenje. Engleska košarka nije na zavidnom nivou, ali je ova saradnja, kao što smo već rekli, delom nastala i zbog dobrih odnosa na poslovnom planu.

Dosadašnji vlasnik Ričard Molard zauzeće mesto tehničkog direktora, a u klub su već počela da stižu pojačanja. Nove strukture u klubu najavljuju da je cilj osvajanje prvenstva, ali da neće biti prevelikog trošenja novca i dovođenja velikih zvezda u englesku košarku.

Prvo pojačanje je već stiglo, a radi se o Rajanu Ričardsu, Englezu kog je San Antonio draftovao 2010. godine. Ako nikada niste čuli za njega, to je zato što u NBA ligi nije stigao ni da zaigra. On je karijeru proveo u Evropi, nekim prilično anonimnim timovima i sa ne preterano važnom ulogom, pa se klubu iz Teksasa nije ni približio.

Novi vlasnik Enver Jucel će često posećivati utakmice svog tima, a očekuje se da bude pored parketa već na meču protiv Lestera. Saradnja sa Bahčešehirom će biti uspostavljena u kratkom vremenskom roku, kako bi se Plimut Rajdersi pripremili za takmičenje u Evropi. Nadaju se da bi uskoro mogli da se plasiraju u neko od FIBA takmičenja.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC