Košarka

Novica Veličković: Prvi put smo u ovoj situaciji, ali nema paranoje

Autori mondo.rs TV Arena sport

Kapiten Partizana u razgovoru za Arenu sport pričao kako je doživeo prekid takmičenja zbog korone virusa, kako provodi vreme, koliko mu nedostaju saigrači, treninzi i rad koji su njegov život, i kako održava kondiciju u vreme izolacije

Izvor: MN PRESS

Novica Veličković, kao i ostali igrači Partizana, morao je da prekine sa obevazama, treninzima i utakmica nakon uvođenja vanrednog stanja u Srbiji zbog epidemije korona virusa.

"Jako čudna situacija, prvi put je vanredno stanje. Jako je čudno što nema dnevnih obaveza, nema treninga, utakmica.. I taj meč sa Uniksom, cela ta euforija koja je bila na vrhuncu pre odluke da se sve suspenduje, ali šta je, tu je. Ceo svet je zatečen ovim stanjem. Za ljude je najbolje da se sve stopira, jer više ne znam ni kako se preposi, šta se prenosi, pa je izolacija najbitnija", naveo je kapiten Partizana i dodao da se pridržava prospisanih mera, jer se trudi da bude maksimalno odgovoran zbog porodice i ostalih.

Veličković kaže da sada sa porodicom provodi 24 sata i trenira u kući koliko je u prilici.


"Radim vežbe i vozim bicikl i to mi je jedini kardio trening koji upražnjavam. To je jedini način da simuliram napore koji su približni terenu".

Novica kaže da mu nedostaju saigrači sa kojima je ove sezone provodio mnogo vremena, naročito na početku.

"Nedostaju mi već i razne pošalice, druženje koje smo imali u prva dva meseca ove sezone kada se bukvalno nismo razdvajali, nismo išli kućama jer smo imali vezana gostovanja. Tu smo se stvarno zbližili. I utakmice kada nismo igrali dobro mi smo dobijali zbog te atmosfere koja vlada u timu", istakao je košarkaš Partizana.

Pogledajte i koja mu je utakmica najdraža ove sezone, o dobrim partijama ove sezone i šta je poručio sugrađanima.