Košarka

Deset godina otkako je Kecman "zaključao" Zagreb - za 0,6 sekundi!

Autor Milutin Vujičić

Prošla je tačno decenija od najnevjerovatnijeg koša koji je Dušan Kecman postigao u karijeri.

Izvor: MN PRESS

Preko 15 hiljada navijača Cibone bilo je na nogama i spremalo se da proslavi šampionsku titulu!

Marko Tomas je u ćošku pronašao slobodnog Bojana Bogdanovića koji je u posljednjoj sekundi pogodio trojku za 74:72. Svi u Zagrebu počeli su da slave, djelovalo je da Cibona ide ka tituli ABA lige, međutim tako nije mislio i Dušan Kecman...

Ostalo je tačno 0,6 sekundi do kraja, Kecman je dok su igrači Cibone slavili tražio loptu u ruke poslije auta, bacio je ka košu - i pogodio BOMBU!

Danas se obilježava tačno decenija od tog koša (25. april), jednog od najnevjerovatnijih u istoriji košarke, a i dalje je nevjerovatno gledati kako se potpuna euforija na jednoj strani terena preliva na drugu - i koliko pola sekunde može da promijeni.

Svi sa klupe Cibone, kao i igrači, već su proslavili trijumf, radovali se tituli, ali im je taj osjećaj "ukrao" Dušan Kecman pogodivši sa svoje polovine najluđi koš u karijeri.

"Kecmaaan, ideeee, ideeee, ideeee trojkaaaaa. Šta se ovo desilo? Kakva je ovo utakmicaaaaaaaaa? Šta kažu sudije? Ide trojka!", u transu je ponavljao komentator Edin Avdić dok je u nevjerici svjedočio istoriji.

"Kako da nisam maštao poslije Istanbula!", bio je presrećan Kecman poslije finala.

"Mislim da nije bilo klinca u kraju koji nije pokušavao da pogodi trojku sličnu Saletovoj. A što se tiče vježbanja šuta sa polovine terena, to smo takođe pokušavali u kraju, uz opkladu u sladoled ili piće. Inače, na treninzima možda pokušam dva-tri puta, ali znam ekipe kojima je to sastavni dio treninga", ispričao je tada heroj Partizanove pobede iz 2010. godine.

Pogodak sjajnog košarkaša Partizana postao je dio istorije, a zanimljivo je da je toliko poznat na Balkanu da je bio spomenut i u hrvatskoj verziji kviza "Potjera".

Podsjetite se tog finala ABA lige u Zagrebu...

Dušan Kecman
Izvor: YouTube/Arena sport

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.