• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zaboravite ovu sezonu": Gazda Sampdorije ima mnogo pitanja bez odgovora

Autor mondo.rs

Masimo Ferero mišljenja je da bi u Italiji trebalo da se spreme za ono što dolazi i batale sve što je bilo prije pandemije

 Serija-A-Sampdorija-korona-virus-nastavak-sezone Izvor: Guliver/Getty Images/Paolo Rattini, Paolo Rattini/Getty Images Europe

Vlasnik Sampdorije Masimo Ferero rekao je da bi klubovi Serije A trebalo da se potrude da pripreme dobru sezonu 2020/2021, umjesto što se bore za nastavak postojeće koja je prekinuta zbog pandemije korona virusa.

Fudbalski savez Italije i čelnici Serije A postigli su dogovor o nastavku sezone, ali nije poznato kada bi bi to moglo da se desi.

Možda će vas zanimati

Spekuliše se da bi prvenstva širom Evrope mogla da budu prekinuta, a Holandija je posljednja donijela takvu odluku i odlučila da ne proglasi šampiona.

Ferero je mišljenja da ni sezonu u Seriji A nema smisla spasavati.

"Nastavićemo da se zavaravamo sve dok nam neko ne kaže da se pojavila vakcina, jedino tada ćemo biti mirni. Umjesto što kažemo: 'Hajde da počnemo ponovo', bolje je da zasučemo rukave, da obezbijedimo dobru sezonu 2020/2021", rekao je Ferero za Rai radio.

On je upitao šta treba uraditi u slučaju da se sezona nastavi, a fudbaleri se zaraze korona virusom.

"Da li ih šaljemo u karantin ili ih tretiramo kao povrijeđene igrače? A kako očekujete da igrači u karantinu ostanu mjesec dana u hotelu? Oni nisu u kućnom pritvoru. Biću srećan da nastavimo sezonu kada dobijemo uvjeravanja i prihvatljive predloge. Ako ih dobijemo, ideja je da počnemo 11. ili 18. maja", naveo je Feraro, pominjući baš ono što se dogodilo austrijskim klubovima koji su počeli da treniraju i odmah se suočili sa problemom igrača zaraženih Covidom-19.

On je imao mnogo nedoumica.

"Takođe, ako se nastavi sezona, moraćemo da igramo dvije ili tri utakmice nedjeljno ali i da igramo u avgustu. Poslije toga morate momcima da date mali odmor i da počnete novu sezonu u oktobru, a Evropsko prvenstvo je narednog juna. Da li je to izvodljivo, jer je to kratak rok", istakao je predsjednik Sampdorije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC