• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Austrijanci, da niste malo požurili? Treniraju, a korona ih "kosi"

Autori mondo.rs Autori Tanjug

Još jedan austrijski klub potvrdio je da u svojim redovima ima oboljelog od Covid-19 infekcije, ali ne odustaju od povratka na teren

 Austrija-fudbal-trening-korona-virus Izvor: MONDO/Nebojša Petrović

Austrijski prvoligaš Matersburg vratio se treninzima u ponedjeljak, kada je zvanično odobreno klubovima tamošnje Bundeslige da izađu na teren poslije suspenzije zbog korone virusa.

Ipak, u pogonu nije kompletan tim, jer je jedan igrač zaražen.

"Igrač se nalazi u karantinu i neće učestvovati na treningu do novog testa", najavljeno je iz kluba.

Možda će vas zanimati

U četiri grupe, u kojima su ofanzivni, defanzivni igrači i golmani, trenirali su sat vremena, u različitim vremenima i na različitim terenima.

Trener Franc Ponvajzer zadovoljan je zbog mogućnosti povratka na teren i dodao je da trening u manjim grupama dobro funkcioniše.

Ranije je objavljeno i da je LASK iz Linca u ponedjeljak počeo da trenira, ali takođe ne u punom sastavu. Pred prvo okupljanje saopšteno je da pomoćni trener Andi Viland i napadač Žoao Klaus ne mogu da učestvuju, jer su bili pozitivno testirani na korona virus.

Austrijska Bundesliga dozvolila je treninge ekipama najvišeg ranga takmičenja, ali uz određene mjere koje se moraju strogo poštovati. Moraju trenirati po manjim grupama, uz uvijek iste igrače, kako bi se cijela grupa izolovala ukoliko se kod jednog od igrača pojavi infekcija.

Da li će i kada Bundesliga nastaviti takmičenje još nije odlučeno. Austrijska vlada naložila je Bundesligi da će se mečevi moraju igrati bez publike i da svaka ekipa o svom trošku mora da testira sve igrače pred utakmice.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srđan

Zato mi kasnimo u svemu, pa i popuštanju mjera, dok se ostatak Evrope polako vraća u normalu kod nas su "sledeće dvije sedmice ključne" od početka pandemije. Važno da vi objavljujete naslove u kojima konstantno kritikujete druge zemlje radi popuštanja mjera, a ne vidite koliko mi zaostajemo u svemu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC