• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveći dobitnik prekida u Holandiji - bivši menadžer Njukasla

Autor mondo.rs

Doveli su ga da ne ispadnu iz lige.

 Holandija-Eredivzija-prekid-takmicenja-kraj-sezone-ADO-Den-Hag-Alan-Pardju Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Prinudni prekid sezone u Holandiji donio je neobično rješenje, nema šampiona, nema ispadanja i nema ulazaka. To znači da će naredno prvenstvo biti igrano u istom sastavu, a trebalo bi da počne naredne jeseni.

Ovo je situacija koja nikome ništa ne može da donese. Nema prave odluke kada su ovakve stvari u pitanju, a čini se da je najbolje prošao čovjek kog se sećamo na klupi nekog tima iz Premijer lige. Alan Pardju je uspio u svojoj namjeri.

Možda će vas zanimati

Nakon što je pre nekoliko godina dobio otkaz u Kristal Palasu, gdje je radio skoro dvije godine, bilo mu je jako teško da pronađe angažman. Kratko je radio u Vest Bromviču, nekih šest mjeseci, prije nego što se preselio u Holandiju.

Preuzeo je ADO Den Hag, a cilj je bio da ekipu sačuva u elitnom rangu holandskog fudbala. Nije bio ni blizu toga, pa je u trenutku prekida prvenstva tim zaostajao sedam bodova za sigurnom zonom.

Od kako je došao u Holandiju, Pardju je tim vodio na osam mečeva i upisao je samo jednu pobjedu. Tri puta je njegova ekipa remizirala, četiri puta su poraženi i da se prvenstvo nastavilo, odnosno završilo po planu, gotovo sigurno bi ispali iz lige.

Ovako je uspio u onome zbog čega je došao. Alan Pardju je sačuvao ADO Den Hag u prvom rangu holandskog fudbala.

Ipak, to ne znači da se problemi za njega kao trenera prekidaju. U kolikim je nevoljama govori podatak da je posljednje tri prvenstvene pobede upisao na klupama tri različita tima. Sa Kristal Palasom je u decembru 2016. pobijedio Sautempton, sa VBA je u januaru 2018. godine bio bolji od Brajtona, a ove godine je savladao RKC Valvajk.

Ako neko može da se raduje što je fudbalska sezona u Holandiji prekinuta, onda je to engleski trener. Možda ove informacije budu dovoljne da još neki put vidimo njegov čuveni ples.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC