NIJE JEDINI, DODUŠE...

19 godina je mislio "postaću Džordan", onda je upoznao SKOTA!

Autor Nikola Janković

Posle jednog treninga sve mu je bilo jasno...

Izvor: Guliver, Maddie Meyer/Getty Images North America

Džej-Ar Smit imao je talenta za košarku od malena, štaviše rodio se 9. septembra 1985. sa veoma "mekanom rukom", koja će mu kao srednjoškolcu obezbediti poziciju 16. "pika" na draftu i mesto u svlačionici Nju Orleans Hornetsa za sezonu 2004/05.

Dakle, bilo je potrebno 19 godina i samo jedan trening, da sebi prestane da razmišlja kao o "novom Majklu Džordanu".

Izvor: Giphy

Nakon što mu je Lebron Džejms ukazao novu šansu i obezbedio ugovor u Los Anđeles Lejkersima za "nemo" finale sezone u "Diznilendu", njegov saigrač iz zajedničkih dana u Klivlend Kavalirsima pohvalio se pred kamerama kako mu stoji žuto i ljubičasto, a potom otkrio da se kao klinac "ložio" na...

"Od malena sam hteo da postanem Džordan", odgovorio je trojkaš, čiju je karijeru obeležila i nesrećna procena u poslednjim sekundama odlučujuće utakmice finala NBA lige sa Golden Stejt Voriorsima - kada je osvojio loptu vrednu "brejka" u Ouklendu, pa se zatrčao na sopstveni koš.

Usledilo je, logično, naredno pitanje - kada je shvatio da neće postati...

"Odmah. U mojoj 'ruki' sezoni", prisetio se prvih treninga sa "stršljenovima", koji su u to vreme još igrali u Nju Orleansu.

Izvor: Guliver, Lachlan Cunningham/Getty Images North America

  Predvodio ih je veteran i NBA šampion sa Lejkersima, Bajron Skot, čovek koji je inače ispričao jednu od najzanimljivijih anegdota vezanih za Džordanov karakter.

"Sećam se prvog dana u kampu kad se Bajron Skot zaleteo i spustio nas sve na zemlju", pričao je 34-godišnjak iz Nju Džersija.

"Tada sam shvatio - nikad neću biti kao Majk", klimao je glavom.