• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikad objavljeni snimak Džordanovog "kucanja" karijere!

Autor Nikola Janković

Bio je u stanju to da izvede i van sezone, u sred leta.

 Majkl-Dzordan-zakucavanje-sa-penala-VIDEO-All-Star-1988-Jordan-vs-Wilkins Izvor: Giphy

Poster Majkla Džordana, koji raširenih nogu leti prema obruču nakon što se odrazio tek nešto preko linije za slobodna bacanja, prodaje se 22 godine kasnije na e-Bayu za 150 dolara, što je cena koju su najzagriženiji NBA fanovi i dalje spremni da plate - iako kultnu fotku mogu samo skinuti sa Google-a i zalepiti za desktop besplatno.

Možda će vas zanimati

Ipak, scena iz napetog i ličnog finala u zakucavanju sa Ol-stara u Čikagu, nije izgubila na značaju vremenom, iako nije mali broj onih koji su potom uspevali isto i dodavali, poput Zaka Lavina, dodatne tehničke elemente poput probacivanja lopte "kroz" noge tokom trajanja leta.

Trenutak za istoriju.
Izvor: YouTube

Bez obzira na to što su se svi odrazili sa istog mesta, najdalje se u istoriju košarke odrazio legendarni lider dinastije Čikago Bulsa iz 90-ih, a to je manje-više bilo jasno i njegovom izazivaču, Dominiku Vilkinsu.

Ako bi bilo potrebno izabrati najvažnije "kucanje" u GOAT karijeri "letećeg Majkla", a to bi svakako bio jedan od najvećih izazova u košarci, moguće da bi najpravedniji izbor bilo upravo ono iz poslednje serije finala, 7. februara 1998.

Bilo bi, sigurno, i drugačijih mišljenja, mada u kompaniji "Nike" nisu razmišljali mnogo kada je trebalo izabrati motiv za logo brenda "Air Jordan", koji će naredne sezone krasiti grudi svih NBA igrača.

Džordan je to izveo pred očima prvog čoveka u istoriji, čije je zakucavanje sa penala zabeleženo u TV prenosu, Ervinga Džonsona poznatijeg kao "Doktor Džej", koji mu je sa zadovoljstvom dao čistu "desetku" iako je prvi pokušaj bio neuspešan. To je bila samo potvrda kakav izazov je pred sebe stavio bek od 198.

Da je "Em-Džej" bio u stanju gotovo nezagrejan da izvede neizvodljivo, potvrdio je snimak sa jednog otvorenog treninga reprezentacije SAD tokom "sušnog" dela sezone u julu, koji se tek nedavno pojavio na Twitteru. Naravno da je izazvao pažnju.

Bilo je potrebno prvo da klinci sa tribina budu dovoljno uporni i na neki način isprovociraju uveliko najboljeg igrača sveta, a kada im je to uspelo, Džordan je odgovorio isto kao i svakom rivalu koji ga je izazivao tokom karijere - izveo je to bez problema.

Pogledajte...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC