• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kupio Timberlvuvse za 88.000.000, nudi ih na POPUSTU za 1.200.000.000 $

Autor Nikola Janković

Bez plej-ofa 15 godina, ali to nije presudno.

 Glen Tejlor prodaje Minesota Timbervulvse Izvor: Guliver, Elsa/Getty Images North America

Glen Tejlor, republikanac i jedan od 614 američkih milijardera, 79-godišnji biznismen rodom iz manjeg od dva grada nazvana Springfild, blizu je odluke da proda svoje Minesota Timbervulvse - čiji je vlasnik punih 25 godina.

Dugogodišnji gazda, koji je "vukove" platio 88 miliona dolara, a potom kupio i lokalni ženski košarkaški tim, učesnik WNBA, Minesota Links, godinama nije bio zainteresovan za pregovore sa investitorima, ali se pokolebao kada je korporacija "Tejlor" pretrpjela težak udarac pod talasom pandemije COVID-19.

Možda će vas zanimati

Duži staž od Tejlora među NBA vlasnicima imaju samo Džini, Džim i Džoni Bas u L. A. Lejkersima (1979), Hervert Sajmon u Indijana Pejsersima (1983), Džeri Rejnsdorf u Čikago Bulsima (1985), Gejl Miler u Juti Džez (1985), Džodi Alen u Portland Trejblejzersima (1988), Piter Holt u San Antonio Sparsima (1993) i Miki Ariston u Majami Hitu (1995).

Američki mediji navode da se vlasnik korporacije "Tejlor" suočio sa ozbiljnim finansijskim posljedicama pandemije COVID-19 zbog čega je uveliko angažovao "pregovarače" iz kompanije "The Raine Group", koja je dugo na dobrom glasu zbog poslova koje je ugovorila za FIFA i Mančester siti.

Navodi se da je Tejlor poslovnim partnerima prenio očekivanja, a ona izražena u brojkama glase 1,2 milijarda dolara.

To, ujedno, znači da su Timbervulvsi na rasprodaji, jer je vrijednost tima koji je posljednji plej-of utakmicu odigrao prije 15 godina, nedavno na stranicama magazina "Forbes" procijenjena na 1,38 milijardi.

"Raine" je pomogao da FIFA uveća prihode od organizacije takmičenja za 500 miliona dolara, koliko je i investicioni fond iz Solt Lejk Sitija prošle godine uložio u tada aktuelnog šampiona Premijer lige, Siti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC