Priprema za US Open

Poznat Noletov put: Lako do trećeg kola, a onda...

Autor Dušan Ninković

Iako kvalifikacije još nisu gotove, na internetu se pojavio žreb za Masters.

Izvor: Getty Images/Rob Carr, Rob Carr/Getty Images North America

Oni koji žele da igraju drugi Gren slem sezone neće propustiti Masters u Sinsinatiju. Prilika za bodove, prilika za ulazak u formu i prilika za jop jedan veliki torfej Novaka Đokovića.

Zvanično, turnir počinje u nedelju, a juče i danas su na programu kvalifikacije. Iako one nisu kompletno gotove, internetom kruži žreb za ovaj turnir.

Od ranije je poznato da Novak Đoković neće igrati prvo kolo, odnosno da će u toj rundi biti slobodan.

Prvu prepreku preskaču i drugi nosilac Dominik Tim, treći nosilac Danil Medvedev, četvrti Stefanos Cicipas, peti Aleksander Zverev, šest Mateo Beretini, sedmi David Gofan i osmi Roberto Bautista Agut. Oni će se turniru priključiti od drugog kola.

Kao prvom nosiocu turnira, Đokoviću je pripalo mesto na samom vrhu žreba.

On će u drugom kolu igrati protiv domaćeg tenisera Tomija Pola ili nekog od igrača koji stiže iz kvalifikacija. Već u trećem kolu turnira koji se samo zove Sinsinati, a ne igr se u tom gradu, rival bi mogao da bude mladi Kanađanin Feliks Ože-Aljasim.

Novakov protivnik u četvrtfinalu bi mogao da bude David Gofan ili Denis Šapovalov, a u tom delu žreba su neugodni i Marin Čilić, Borna Ćorić, Aleks de Minor i Benoa Per.

Polufinalni meč je šansa da vidimo osvetu Danilu Medvedevu ili borbu protiv Roberta Bautiste Aguta, dok su potencijalni protivnici u finalu, pored Tima, Cicipasa, Zvereva i Beretinija koj isu nosioci i Endi Marej, Miloš Raonić, Grigor Dimitrov, Džon Izner,...

Srbija će na ovom turniru imati još dva predstavnika i oni su takođe dobiti svoje rivale.

Dušan Lajović u prvom kolu igra protiv Pabla Karena Buste, a bolji iz tog meča će na megdan pobedniku duela Kačanov-Bublik. Filip Krajinović je u donjoj polovini žreba, što znači da bi sa Srbima mogao da igra tek u finalu, a prvi rival će mu biti kvalifikant. Već u drugoj rundi će se sastati sa Dominikom Timom.

Na ovom turniru je nastupio i Laslo Đere, ali je on poražen već u prvom kolu kvalifikacija. Bolji od srpskog tenisera (6:2, 6:2) je, za samo 59 minuta igre, bio domaći igrač Markos Điron.