• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad kaže ekstremno, Novak misli na ovo: Kriv si za svoju smrt, u karantin ideš i ako si negativan!

Autor Nikola Janković

ATP nije NBA i to se pokazalo kao tačno pre PRVOG meča.

 Djokovic-mora-14-dana-u-karantin-ako-je-blizu-zarazene-osobe-Korona-virus-usla-u-Sinsinati-i-US-Ope Izvor: Instagram/screenshot - Guliver/Getty Images

Umesto na teren, Gvido Pelja i Ugo Dalijen poslati su u karantin po hitnom postupku, bez obzira na to što su njihovi testovi na korona virus bili negativni!

Možda će vas zanimati

Pravila koja je Novak Đoković nazvao ekstremnim pokazala su surovo lice i pre prvih zvaničnih mečeva na skraćenoj "američkoj turneji". 

Očigledno, mir koji je NBA liga obezbedila najboljim košarkašima sveta u "Diznilendu", gde nije zabeležen nijedan slučaj zaraze kovid-19, iako igrači redovno napuštaju takozvani "balon" i vraćaju se "unutra", nije bio dostižan za ATP organizaciju pred nastavak teniske sezone.

Novinari koji izveštavaju iz Sinsinatija ne isključuju mogućnost da ATP prekrši sopstvena pravila i skrati Pelji i Dalijenu period stroge izolacije, ali to već ne bi bilo moguće za dva, tri, četiri dana...

Pre nego što je prvi zvaničan meč i odigran, iz Sinsinatija su stigle vesti o tome da su Argentinac i Bolivijac ispali iz glavnog žreba, "jer su predugo vremena proveli u kontaktu sa osobom zaraženom korona virusom".

Kuriozitet predstavlja što inficirana osoba uopšte nije doputovala u Ohajo. Reč je kondicionom treneru Huanu Galvanu, sa kojim su Pelja i Dalijen radili u Majamiju podižući formu posle višemesečne pauze. 

Pelja je potom doleteo u Sinsinati u pratnji prvog trenera, bivšeg tenisera Hozea Akasusa, ali su ubrzo po ulasku u ATP verziju "balona" pozvani na vanredna testiranja i, potom, poslati u karantin. Svi nalazi su bili negativni, ali im to nije pomoglo.

Ova vest u prvi mah nije izazvala pažnju kakvu zaslužuje, iz tri razloga.

Prvi - teniserima očigledno nije obezbeđena sigurnost u Ohaju, a tek ih očekuje selidba u Njujork, metropolu koju je strahovito pogodio talas pandemije.

Drugi - prema surovom protokolu sastavljenom za tenis u vreme pandemije, koji je Novak Đoković nazvao ekstremnim, a koji uzgred rečeno podrazumeva da ste sami odgovorni za svoju smrt, predviđen je boravak od 14 dana u karantinu za zaražene i one iz njihovog neposrednog prisustva.

Treći - ako nadležni procene da ste predugo vremena boravili u blizini inficirane osobe, nije presudno da li će vaš test biti pozitivan ili negativan, čeka vas stroga izolacija u trajanju od dve sedmice.

US open počinje za 12 dana.

To znači da su Pelja i Dalijen automatski eliminisani sa oba turnira zbog kojih su doputovali u Sjedinjene Države i, pre toga, ušli u pun trenažni proces kako bi dostigli takmičarsku formu i nadoknadili izgubljeno tokom višemesečne pauze.

Ukoliko bi se u međuvremenu ispostavilo da su i ostali "predugo vremena provodili u kontaktu sa osobom zaraženom korona virusom", prvi "Flašing medouz" bez prisustva publike pratili bi preko malih ekrana iz karantina.

Tamo je već bezbedno!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC