BILO JE 2:0...

Zovite Vestbruka hitno: Pol i Šruder briju "Bradu", prvi strelac NBA lige je frustriran!

Autor Nikola Janković

Ras je navodno odradio pun trening pred četvrti duel, ali je trener rekao da je rano da se vrati.

Izvor: KEVIN C. COX/GETTY IMAGES NORTH AMERICA, Guliver

"On bukvalno živi u teretani, neverovatno je šta sve radi da bi se oporavio", rekao je Majk D'Antoni posle treće utakmice serije sa Tanderom, u kojoj je njegov tim poražen "bombama" Krisa Pola i Denisa Šrudera u produžetku.

Pred četvrti duel večeras, objavljeno je da Rasel Vestbruk nije osetio bol u kvadricepsu na standardnom zagrevanju pred meč, ali da je trener odlučio da ne žuri. 

Izvor: Kim Klement/POOL USA Today Sports

Možda bi trebalo, jer posle uverljivih 2:0 na otvaranju plej-ofa, Roketsi više nemaju prednost u seriji, ni kontrolu na parketu: Oklahoma - Hjuston 117:114, uz 56 poena bekovskog tandema Šruder-Pol.

Nemac je postigao 30, Pol stigao do 26 bez ubačene trojke, što je uz odličn rolu Šaja Gildžus-Aleksandera (18 poena, 12 skokova) i standardno važnog Stivena Adamsa (12 poena, osam skokova), bilo sasvim dovoljno za izjednačenje u seriji. 

Napuštajući parket u Orlandu, prvi strelac NBA lige pokazao je jasno pred kamerama koliko ga nervira sve što se događa ovog leta. Harden je ubacio 32 poena, pokupio osam skokova, podelio 15 asistencija, ali je njegov tim posle klasičnog "kaubojskog" nastupa u prve tri četvrtine - ponovo izvukao deblji kraj u egal završnici!

Delovalo je da Roketsi igraju za novi NBA rekord, a ne za prednost iz koje se malo timova vratilo kroz istoriju.

Hjuston - Oklahoma (sport)
Izvor: YouTube

Četvrti put uzastopno šutnuli su više od 50 trojki, na 15 minuta do kraja trebalo im je da ubace još četiri kako bi postavili novi apsolutni rekord (25 pogodaka), ali je upravo to bio period u kom se Tander vratio u meč serijom od 12:0 i izborio samo poen zaostatka za poslednju četvrtinu.

Kao što to obično biva, Hjuston je prestao da ubacuje kada se lomilo na kraju, a prelomili su Šruderovi poeni iz ulaza za 111:108 i promašaj Pi-Džej Takera sa svoje pozicije u uglu, na Hardenovo dodavanje iz reketa. To je akcija kojom su rešili "milion" napada tokom sezone, ali plej-of je nešto drugačije okruženje...

Na kraju, Roketsi nisu oborili ni taj rekord. Stali su na 23/58. Nedostajale su dve trojke, nedostaju i dve pobede.

U prvoj utakmici večeri, Milvoki Baksi nisu propustili priliku da dobiju "ključni" četvrti meč.

Rezultati prve runde:

Istok

(1) Milvoki - (8) Orlando 3:1 (sreda, 22.00)
(5) Majami - (4) Indijana 3:0 (utorak, 0.30)

(3) Boston - (6) Filadelfija 4:0
(2) Toronto - (7) Bruklin 4:0

Zapad

(8) Portland - (1) LA Lejkers 1:2 (utorak, 3.00)
(5) Oklahoma - (4) Hjuston 2:2 (petak, 0.30)

(3) Denver - (6) Juta 1:3 (sreda, 0.30)
(2) LA Klipers - (7) Dalas 2:2 (sreda, 3.00)

*napomena: Serija Boston - Toronto počinje u subotu u 0.30

Tagovi