• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vučević ne može sam: Janis predvodio Bakse, domaćin NBA plej-ofa je na ivici eliminacije!

Autor Dušan Ninković

Grčki košarkaš ponovo bio u centru pažnje, a Milvoki došao na pobedu od prolaza.

 Vučević ne može sam: Janis predvodio Bakse, domaćin NBA plej-ofa je na ivici eliminacije! Izvor: Getty Images/Pool, Pool/Getty Images North America

Ne može se tek tako do prvog mesta u regularnom delu sezone. Pitajte Milvoki koliko su se namučili da bi imali ''prednost''.

U plej-of su ušli kao favoriti za samu završnicu, a u prvoj rundi im je zapao ''domaćin'' ovogodišnjeg turnira. Igra se u Orlandu, u Diznilendu, ali je sve manja šansa da će se ''Magija'' desiti. U četvrtoj utakmici prve runde, Milvoki je slavio protiv Orlanda (121:106).

Možda će vas zanimati

Nakon što je u prvom meču serije Nikola Vučević šokirao favorite, Milvoki se probudio. Od tada je koncentracija na javišem nivou, a tako je bilo i večeras. Posebno u najbitnijim delovima utakmice, četvrtoj četvrtini, kada se lomilo.

Krenulo je lagano, mirnom četvrtinom koja nije bila preterano efikasna. Na njenom kraju je trojku sa centra terena pogodio Janis Adetokunbo, ali se ona nije važila, jer je vreme za taj period igre isteklo.

Milvokiju je pripao i drugi deo igre, pa su na poluvremenu imali ukupno šest poena prednosti. Bilo je 58:52 za najbolji tim Istoka.

Orlando se vraćao trećoj deonici, koja im je rezultatski pripala, ali je početak četvrte bio katstrofalan po njih.

U poslednji deo igre se ušlo rezultatom 87:81, a Milvoki je na njenom početku napravio seriju do 102:83! Tokom nešto više od četiri minuta košarke Orlando je postigao samo dva poena, a sa takvim učinkom se ne mogu nadati pobedi protiv Baksa.

Značajnu ulogu u pobedničkom timu je imao Janis Adetokunbo, koji je susret završio sa 31 poenom, 15 skokova i osam asistencija. Pratio ga je jedino Kris Midlton, koji je postigao 21 poen, a on je imao i deset skokova.

Ponovo je najbolji u redovima Orlanda bio Nikola Vučević. Crnogorski centar je ubacio 31 poen, a svom fantastičnom učinku je dodao 11 skokova i sedam asistencija. Pratili su ga, ali nedovoljno dobro, Terens Ros sa 19 poena, Markel Fulc sa 15 i Ivan Furnije i Geri Klark koji su postigli po 12 poena.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC