Ubedljiv poraz Bavaraca

Pred Trinkijerijem je mnogo posla: Cedevita Olimpija razbila Bajern

Autor Mladen Šolak

Ekipa italijanskog stručnjaka ubedljivo izgubila u test-utakmici u Sloveniji. Ljubljančani nagovestili da su sklopili dobar tim.

Izvor: MN PRESS

Posle dovođenja pojačanja u Minhen, novi trener Bajerna Andrea Trinkijeri imaće dosta posla da uigra svoj sastav.

Ekipa doskorašnjeg trenera Partizana u sredu je gostovala Cedeviti Olimpiji u Ljubljani i u hali "Stožice" doživela ubedljiv poraz. Slovenački tim je nadigrao Nemce i pobedio rezultatom 82:65 (24:20, 25:12, 19:18, 14:15).

Najefikasniji u domaćoj ekipi Jurice Golemca bio je bivši igrač Mege Kendrik Peri sa 14 poena, a dvocifreni su bili i srpski centar Ivan Marinković, sa 13 poena, koliko je ubacio i još jedan bivši igrač Primorske, Alen Hodžić .

Efikasni među domaćima bili su i povratnik u ABA ligu, hrvatski plejmejker Roko Leni Ukić (11), kao i kapiten Slovenaca, Jaka Blažić (10).

Utakmica u Stožicama organizovana je i kao promocija domaće ekipe, a u dvorani je bilo dovoljno prisustvo do 500 ljudi.

Bajern će pripreme nastaviti kontrolnom utakmicom protiv Monaka u subotu u svom Audi domu. Duel Trinkijerija i ekipe Zvezdana Mitrovića, koji je nasledio Sašu Obradovića u kneževini, biće zatvoren za javnost.

"Još smo u procesu i to je najvažnija stvar. Zbog manjih povreda još nismo imali sve igrače na terenu istovremeno. Nažalost, to nas zaustavlja i zato smo još daleko od toga da budemo perfektni. Ipak, momci koji mogu da treniraju naporno to rade dobro", rekao je Trinkijeri o svom timu, pred kojim je i evroligaški pripremni turnir u Valensiji.

Sa druge strane, trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac ne želi da previše hvali svoje igrače.

"Naš nastup u utakmici protiv Bajerna ne znači da smo mi nešto posebno ili da je Bajern slab tim. Bio je ovo pripremni meč, za njih je ovo drugi test pred sezonu, dok se nama videlo da smo imali četiri utakmice do sada. Momci su bili požrtvovani, kolektivno su igrali odbranu i pametno u napadu. Videlo se da još nismo spremni da igramo 40 minuta sa istim intenzitetom, a možemo da ispravimo sedam-osam minuta 'praznog hoda'. Bilo je lepo predstaviti se navijačima i nadamo se da ćemo moći da igramo pred njima tokom sezone. Kada imate vetar u leđa, lakše je igrati, a momci tada dobiju dodatno samopouzdanje", rekao je Golemac.

U sredu je prvu kontrolnu utakmicu na pripremnom turniru u Turskoj odigrala Crvena zvezda i rutinski je pobedila Turk Telekom, dok će Partizan u četvrtak igrati drugi "vezani" meč protiv Kluža.