• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri u seriji: Juče Amerikanac, danas još jedan!

Autor Nikola Janković

Dugo su navijači Bajerna čekali ime prvog pojačanja za sezonu 2020/21, onda su čuli dvije lijepe vijesti u 24 časa.

 Transferi-u-Evroligi-2020-21-Malkom-Tomas-i-Vejd-Baldvin-u-Bajernu-Trinkijeri-dovodi-Amerikance Izvor: MN PRESS

Nedjelje i nedjelje bez pojačanja, pa dva u 24 sata!

Novi trener Andrea Trinkijeri juče je dobio Vejda Baldvina (24, 193) iz Olimpijakosa na godinu, danas i Malkoma Tomasa (31, 206), koji je dobio ugovor na "jednu plus jednu" sezonu.

Možda će vas zanimati

Izvor: MN PRESS

Tehnički, Tomas je treće pojačanje Bajerna za narednu sezonu, jer ne treba zaboraviti da su Nijemci "bukirali" transfer Žana Marka Šiška (23, 190) iz slovenačke Primorske još u decembru prošle godine.

Ovaj skočni centar rodom iz Kolumbije u Misuriju pridužio se prošle jeseni Fenerbahčeu, u jeku krize igre i rezultata ovog tima, ali u 12 evroligaških nastupa pod vođstvom Željka Obradovića nije bio ni blizu statistike koju je ponio iz Kine u Tursku.

Njegovih 2,9 poena, 3,6 skokova i 1,1 asistencija nisu impresionirali Obradovićevog nasljednika Igora Kokoškova, pa je menadžer 31-godišnjeg Amerikanca morao u potragu za novim poslodavcem i pronašao ga u Bavarskoj, koju su ovog ljeta napustila trojica igrača: Maodo Lo (Alba), Danilo Bartel (Fenerbahče) i Ismet Akpinar (Bahčešehir).

"Malkom je sada veteran Evrolige", rekao je sportski direktor Bajer i Trinkijerijev zemljak, Danijele Bajezi o košarkašu kojem su kratkoročni ugovori i česte probe u razvojnim NBA timovima tokom cijele karijere bile pametniji izbor od evroligaške konkurencije.

Zapravo, Tomas od Evrolige ima nepunu sezonu 2012/13 u Makabiju i dvije zaista korektne u dresu Himkija, od 2017. do 2019, uz potom još jednu nekompletnu u Fenerbahčeu.

"On će nam pomoći da izgradimo unutrašnju liniju, gdje će nam koristiti njegovo iskustvo, visok nivo košarkaške inteligencije i atleticizam", nastavio je da hvali Bajezi drugo pojačanje pred sezonu 2020/21.

Jedan od starosjedilaca u "Audi domu" je i reprezentativac Srbije Vladimir Lučić, koji se priprema za petu sezonu u dresu Bajerna sa kojim je prošlog ljeta produžio saradnju do 2022.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Više transfera:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC