• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Benevento se "uozbiljio": Stigao kapiten Monaka, žele i Staridža!

Autor mondo.ba

Pipo Inzagi bi u Seriji A mogao da ima respektabilan tim

 Benevento stigao Kamil Glik želja Danijel Staridž Izvor: Francesco Pecoraro/Getty Images Europe

Benevento ni u najgorim noćnim morama ne želi da mu se ponovi sezona kada je u Seriji A na 28 utakmica od mogućih 114 bodova osvojio samo 21, što ga je prikovalo na posljednje mjesto i vratilo u drugoligaški rang.

Ekipu je u Seriji B ove sezone vodio Filipo 'Pipo' Inzagi, te je pod njegovom komandom Benevento superiorno izborio povratak u elitu, uz, pred posljednje kolo, čak 15 bodova više od drugoplasiranog Krotonea, ali i 25 više od Specije, koja drži treću poziciju, prvu od ukupno šest koje vode u baraž.

Možda će vas zanimati

Benevento, kako rekosmo, ne želi da nakon jedne sezone opet sklizne u Seriju B, pa je već prionuo na posao kad je u pitanju dovođenje pojačanja, a prvi novajlija sa kojim je predsjednik Oreste Vigorito potpisao ugovor je poljski štoper i kapiten Monaka Kamil Glik.

Poljak je u sezoni 2019-20 bio u protokolu za svih 28 mečeva Monaka u Ligi 1, koja je još u aprilu proglašena završenom zbog pandemije korona virusa. Član kluba iz Kneževine je od 2016. godine, kada je napustio Torino, a u Italiji je još igrao za Palermo i Bari.

Sljedeće Vigoritove mete su ofanzivci, a prvi pikovi su – Danijel Staridž i Gracijano Pele!

Engleski internacionalac je od avgusta 2019. do marta ove godine bio član Trabzona, nakon čega je suspendovan zbog "kršenja pravila o klađenju", čime je, faktički, okončan njegov ugovor sa klubom.

Staridž nikad tokom karijere nije nosio dres nijednog italijanskog kluba, za razliku od Gracijana Pelea, koji je već četiri godine član kineskog Lunenga.

Posljednji klub za koji je igrao na Apeninima bila je Parma, u sezoni 2013-14, a igrao je i za Leće, Kataniju, Krotone, Ćezenu i Sampdoriju.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC