Košarka

Promo bio na pragu velikog trijumfa: Spars "iščupao" bodove u posljednjim sekundama!

Autor Dragan Šutvić

Ekipa iz Donjeg Vakufa imala je "plus četiri" na ulasku u posljednji minut, ali nije uspjela da trijumfuje. Drugi najefikasniji igrač Proma se "spetljao" u finišu.

Izvor: Fena/Almir Razić

Promo iz Donjeg Vakufa trijumfovao je proteklog vikenda ubjedljivo nad banjalučkim Borcem u petom kolu Lige BiH.

Večeras su izabranici Bobana Ninića bili na rubu nove velike pobjede, ali je Spars uspio da bukvalno u posljednjim sekundama "otme" pobjedu novajliji u bh. eliti:

SPARS – PROMO 83:82

Meč je, inače, igran ranije obzirom da sarajevsku ekipu za vikend očekuje put na Zlatibor, gdje će od 9. do 18. novembra biti odigran prvi od ukupno tri turnira ABA 2 lige, od kojih će ove sezone sastojati ligaška faza.

Biće odigrana ukupno četiri kola, a Spars će, redom, igrati protiv banjalučkog Borca (10. novembar), Heliosa (12. novembar), Slobode iz Užica (14. novembar) i Studentskog centra (17. novembar).

Sarajlije su u posljednji minut ušle pri minusu od četiri poena (76:80), a onda su Amar Gegić zakucavanjem, pa Vojin Ilić sa linije za slobodna bacanja nakon faula Derojsa Vilsona, i Nejc Klavžar, poslije nesportske lične greške Nelsona Vejda kojoj je prethodilo loše Vilsonovo dodavanje, odveli Sarajlije na 82:80.

Vilson se iskupio poenima za 82:82 25 sekundi prije kraja, da bi potom Amar Gegić pogodio jedno slobodno bacanje nakon prekršaja Nedima Mustafice.

Imao je Promo određeno vrijeme da stigne i do pobjede, ali je Vilson napravio novu grešku u dodavanju, pa je Spars tako zadržao stoprocentnu uspješnost.

U domaćem sastavu najefikasniji je sa 21 poenom bio Amar Gegić, Vojin Ilić je postigao 15, a Kenan Kamenjaš i Almir Hasandić 13, odnosno 12 poena.

Kod gostiju, 21 poen je imao Nedim Mustafica, Karen Derojs Vilson je postigao tri manje (uz sedam poena i isto toliko skokova), Berin Gudić se zaustavio na 15, a Antonio Nelson Vejd na 13 poena.

Osim ove, biće odigrane još samo dvije utakmice šestog kola.

Obje su zakazane za subotu, kada će se sastati Sloboda i Bratunac, odnosno Čelik i Kakanj. Sve ostale utakmice odgođene su zbog pozitivnih slučajeva korona virusa u klubovima.

LIGA BiH – 6. kolo

Spars – Promo 83:82

Subota:

Sloboda – Bratunac (19.00)

Čelik – Kakanj (20.00)

Odgođeno:

Zrinjski – Bosna Rojal

Leotar – Čapljina

Borac – Mladost

TABELA: Spars 10, Široki 9, Promo 9, Sloboda 8, Zrinjski 6, Kakanj 6, Čapljina 5, Bratunac 5, Leotar 4, Čelik 4, Mladost 4, Bosna Rojal 4, Borac 4.