Ostali sportovi

Ex-trener Borca startovao remijem na Svjetskom prvenstvu u Egiptu: Rusi i Bjelorusi miroljubivo - iz "iksa" u "iks"!

Autor Dragan Šutvić

Velimir Petković osvojio je bod sa svojom selekcijom u prvom kolu

Izvor: YouTube/Sreenshot/IHF - Competitions

Na startu Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu, ruska četa Velimira Petkovića, nekadašneg trenera Borca, remizirala je ovog popodneva sa Bjelorusijom – 32:32!

Bio je to prvi meč grupe H, a kakva se bitka vodila na terenu, dovoljno govori podatak da ni jedna ni druga ekipa tokom meča nije imala prednost veću od dva gola!

Odigrali su Rusi i Bjelorusi "iz iksa u iks" – poslije prvih 30 minuta, bilo je 15:15, da bi u drugom poluvremenu obje selekcije bile, za nijansu, još raspoloženije – a egal je zadržan (32:32).

Bjelorusije je predvodio sjajni Valiupov sa deset pogodaka, dok je drugi strijelac tima bio Kuleš sa šest.

U timu Velimira Petkovića, koji je prije 20 godina kao trener sa Borcem osvojio Kup IHF, četiri igrača su postigla šest pogodaka – Kiseljev, Kosorotov, Šiškarev i Soroka.

Do kraja večeri, sa početkom u 18 časova, u ovoj grupi će se još sastati Slovenija i Južna Koreja, a plasman u narednu fazu izboriće prve tri ekipe iz svake grupe.

Podsjetimo, ruskim rukometašima na ovom prvenstvu svijeta nije dozvoljen nastup pod državnim obilježjima.

"Krivac" za to je Sud za sportsku arbitražu u Lozani, koji je odlučio da, zbog učestvovanja države Rusije u dopingovanju stotina njenih sportista, kazni njene sportiste time što im do decembra 2022. neće dozvoliti nastupe na svim velikim takmičenjima pod imenom Rusija.

Zbog toga, Petkovićeva reprezentacija na turniru u Egiptu nastupa pod imenom "Tim Rukometne federacije Rusije".

U drugom kolu, u subotu, Petkovićeva ekipa će od 18 časova igrati protiv Slovenije.