Mogu li do medalje?

"Orlovi" im držali čas rukometa, a Francuzi sada dominiraju: Opet se prošetali do pobjede na Svjetskom prvenstvu!

Autor Bojan Jakovljević

Postavlja se jedno pitanje - koliko bi Srbija mogla na Svjetskom prvenstvu?

Izvor: MN PRESS

Srpski rukomet je opet hit!

Sa dolaskom Tonija Đerone na mjesto selektora nešto se pomjerilo i srpski tim je opet zaigrao kako treba. Pokazali su to u dva meča protiv Francuske, a pogotovo u duelu odigranom u Zrenjaninu. 

Tada su došli do velike pobjede, a onda je Vladimir Cupara odbranom uspio da osigura bod u drugom meču, Poslije duela sa Srbijom Francuska je otišla na Svjetsko prvenstvo gdje sada dominira! 

Prvo su pobijedili jednog od najvećih favorita za osvajanje prvenstva Norvešku 28:24, a sada su lako stigli do pobjede i protiv tima Austrije. Na kraju je bilo 35:28, a "trikolori" su vodili tokom cijelog meča i ni u jednom momentu se pobjeda nije dovodila u pitanje. 

Francusku sada čeka meč sa Švajcarskom na kome su veliki favoriti, a već su se ovom pobjedom plasirali u sljedeći krug takmičenja. 

U drugom krugu se našla i Bjelorusija koja je poslije remija sa Rusijom savladala Južnu Koreju 32:24. Rusi su u okviru iste grupe savladali Sloveniju 31:25, a oba tima idu dalje s obzirom da Korejanci nisu uspjeli da osvoje ni bod od starta takmičenja. 

Domaćin Egipat je ubjedljivom pobjedom nad Sjevernom Makedonijom 38:19 osigurao mjesto u drugoj rundi, a to je uradio i Portugal, Nakon što su iznenadno pobijedili Island, sada su lako došli do trijumfa nad Marokom 33:20.