• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lino Červar poslije senzacionalnog kiksa Hrvatske: Pa, nismo mi Francuska!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor hrvatskih rukometaša Lino Červar prokomentarisao je senzacionalnu utakmicu na Mundijalu u Egiptu na kojoj su "kockasti" osvojili samo bod protiv Japana, apsolutnog autsajdera.

 Hrvatska - Japan 29:29, izjava Lino Červar Izvor: MN PRESS

Hrvatska je golom Ivana Čupića iz sedmerca pet sekundi prije kraja osvojila samo bod (29:29) u dvoboju sa najgorom selekcijom na prethodnom šampionatu svijeta.

Možda će vas zanimati

Lino Červar je nakon meča istakao da se zbog ovog remija nikako ne smije pljuvati igrače i trenera i da je ovo opomena pred nastavak prvenstva.

"Ovo nije šok. Šok je bio kada se unaprijed govorilo da ćemo dobiti Japan, Katar i ostale te da idemo po zlato. Oni su dobra reprezentacija koja je domaćin Olimpijskih igara. Ne treba zato pljuvati po treneru i igračima. Morao sam preduzeti puno promjena, tražio sam najbolju reakciju ostalih igrača. Nismo dobro ušli u utakmicu pa zato nije bila ni dobra odbrana. Zapravo sam morao izmišljati ekipu i tražiti igrače koji su najbolje mogli odgovoriti. Moram pohvaliti igrače jer smo se vratili, nismo klonuli, na kraju smo mogli i pobijediti. Svi su dali sve od sebe, Cindrić povrijeđen na kraju nije mogao, ali je pokušao pomoći. Na kraju, moramo izvući pouku, ovo neće biti dovoljno za jaču utakmicu. Protivnika nikada ne smijemo potcijeniti. Ukupno nisam zadovoljan, ovo nam je opomena, ali izvukli smo barem bod", rekao je hrvatski selektor.

Prema njegovim riječima, Hrvatska ipak nije rukometna supersila kakva je Francuska.

"Nismo Francuska da mi imamo 100 šutera. Imamo Marina Mamića i Ivana Martinovića koji nije standardan u svom klubu. Japan je dobro igrao, neću umanjiti vrijednost Japana. Jako je bitno izvući i ovakvu utakmicu, izašli smo neporaženi nakon onakvog starta i prvog poluvremena", prenijeli su hrvatski mediji.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC