• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija na Mundijalu u Egiptu: Hrvatska iščupala bod protiv Japana golom iz sedmerca u posljednjim sekundama!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Hrvatske su u Borg El Arabu na jedvite jade odigrali neriješeno protiv Japana (29:29) u prvoj utakmici Grupe C Svjetskog prvenstva u Egiptu.

 Rukomet: Hrvatska - Japan 29:29 Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Hrvatske koja je jedan od najvećih favorita na turniru nije uspjela da pobijedi nejaki Japan, kome mnogi prognoziraju odlazak kući poslije prve runde.

Japan - Hrvatska 29:29 (17:14)

Azijska selekcija je na prošlom Mundijalu bila posljednja, a sada je na startu ne samo namučila Hrvate, nego je bila nadomak pobjede. Postigli su gol za vođstvo 29:28 na minut do kraja meča, a onda je selektor "kauboja" Lino Červar zvao tajm-aut kada su sudije zaprijetile da zbog pasivnog napada njegovoj ekipi oduzmu loptu.

Plan je bio jasan, lopta je otišla na pivota, koji je svog čuvara ugurao leđima u prostor od šest metara i tako donio sedmerac. Na pet sekundi do kraja Ivan Čupić je realizovao taj sedmerac i donio Hrvatskoj bod.

Japanci su serijom na startu meča poveli sa pet golova razlike i do poluvremena su držali prednost. U drugom poluvremenu je Hrvatska uspjela da se vrati u meč, ali osim početnih 1:0 nisu vodili ni u jednom trenutku meča.

Na kraju je i remi bio vrijedan timu koji je tokom cijelog meča bio u zaostatku.

Najefikasniji u ekipi Lina Červara bili su Marino Marić sa sedam golova, Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić su postigli po četiri pogotka, dok je u japanskom taboru Juto Agarie sa pet i Hiroki Motoki s golom manje.

U prvom susretu iz Grupe C, Katar je bio bolji od Angole rezultatom 30:25 (14:13).

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Handball

Nikakva senzacija, hrvati umorni,tj glavni igraci, japanci dobra reprezentacija,igraju brzo, tehnicki savrseni, bore se u odbrani, golmani dobri,hrvati pokazali da mogu da se iscupaju i kada igraju lose.

Čova buraz

Totalno nezasluženo... Na čisto individualno iskustvo par starijih igrača... Bravo za borbene Japance.... Realno su trebali uzeti....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC