KAKVA FACA!

On je najveća senzacija Australijan opena: Ovo niko nije uradio 25 godina, nepoznati Rus hoće meč sa Novakom!

Autor Nebojša Marković

Zaista je teško opisati koliko je retka stvar ovo što je on uradio!

Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Očekivali smo zbog svih okolnosti da ovo bude nešto drugačiji Australijan open, ali Aslan Karacev ga je baš učinio posebnim.

Ruski kvalifikant plasirao se u četvrtfinale turnira kao kvalifikant i debitant na grend slem turnirima - i nema nameru da stane!

Aslan Karacev je u 4. kolu šokirao i Feliksa Ože-Alijasima i to nakon što je Kanađanin poveo 2:0 u setovima. Od tada je na terenu postojao samo neverovatni Karacev koji stiže do velikog preokreta - 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4!

On je tako uradio nešto što niko nije čitavih 25 godina - postao je prvi debitant na grend slemu koji je odmah stigao do četvrtfinala još od Aleksa Raduleskua na Vimbldonu 1996. godine!

Koliko je neverovatan uspeh 114. igrača sveta govori i da će on od naredne nedelje biti bar među najboljih 70 na svetu po prvi put u karijeri, a postao je i prvi kvalifikant koji je stigao do četvrtfinala Australijan opena još od Gorana Ivaniševića daleke 1989. godine!

Karacev je već izbacio Dijega Švarcmana rutinski u tri seta, a sada je pokazao izvanredno visok nivo igre u poslednja tri seta protiv talentovanog Ože-Alijasima. Nije dozvoljavao Kanađaninu ni da pomisli na trijumf uprkos prva dva osvojena seta.

Do glavnog žreba nekog grend slem turnira Karacev je stigao tek iz 10. pokušaja, nakon devet ispadanja u kvalifikacijama. A sada ga, očigledno, nema nameru da stane.

Neka se spremi Grigor Dimitrov u četvrtfinalu, a ukoliko i tu napravi iznenađenje, u polufinalu ga čeka pobednik četvrtine žreba u kojoj su Novak Đoković, Miloš Raonić, Saša Zverev i Dušan Lajović.

Tagovi