• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stisni zube, Novače: Hoće li Đoković moći da nastavi turnir? Strepnja je velika!

Autor Dragan Šutvić

Sumnjali su mnogi u njegovu povredu, ali i dalje je veoma neizvjesno da li će Đoković igrati - i koliko dugo.

 novak-djokovic-povreda-australijan-open-da-li-ce-igrati-protiv-milos-raonic Izvor: Profimedia

"Tako je, breeee!", uzviknuo je Novak Đoković nakon što je povrijeđen uspeo da na herojski način savlada Tejlora Frica i plasira su osminu finala Australijan opena.

Vodio je 2:0 u setovima i bio nadomak pobjede, da bi ga jedno proklizavanje na znaku "Melburn" koštalo neviđenih bolova. Njegov rival je iskoristio što je Đoković povruheđen, dobio je naredna dva seta, ali potom je srpski teniser ponovo pokazao da nije s ove planete.

Ipak, izjava poslije meča veoma nas je zabrinula i još postoji strepnja da li će uopšte izaći u nedjelju (poslije 10.30) na teren "Rod Lejver arene" gdje ga čeka Miloš Raonić.

Možda će vas zanimati

"U glavi sam vodio monolog da li da odustanem", rekao je Novak Đoković poslije meča, a potom saopštio loše vijesti zbog kojih više nismo bili tako srećni.

"Ponosan sam na sebe, ali i zabrinut jer mislim da je pukao mišić. Čudan osjećaj i bol, ojsetio sam bol na riternu kod mišića i to je i ljekar potvrdio. Vidjećemo, nemam sjajno iskustvo sa kidanjem mišića na turnirima, ne znam da li ću moći da izađem za dva dana da igram".

Navikli smo da je Đoković optimista i kada ne ide, međutim njegova izjava jasno je govorila da je povreda ozbiljna, a još više odluka da odmori čitav dan i ne trenira pred duel sa Raonićem.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Đoković je u međuvremenu podvrgnut dodatnim testiranjima, ali kako nije potvrđeno da je "pukao mišić" - ostaje nada da će ipak biti u stanju da izađe na teren, vidjećemo da li njemu i ostane tokom čitavog duela.

Obično teniseri u ovim situacijama odluče da testiraju tijelo, vide da li mogu da izdrže, pa ako ih ide i ako nema previše boli - onda ostanu na terenu. Ili odustanu u suprotnom...

"Vidjećemo Novaka, ništa ne brinite. On je jak, otporan. Probudiće se, vidjeće u čemu je problem i dobiće odgovarajući medicinski tretman", saopštio je direktor turnira Krejg Tili koji je odlučno bodrio Novaka Đokovića da se ne predaje.

Za to vrijeme, dok se Novak bori u mislima da li da proba da nastupi uprkos ozbiljnoj povredi, čuo je mnogo ružnih komentara koji bi mogli da mu probude inat, ako ništa drugo.

Izvor: Tanjug/AP/Andy Brownbill

Prvo je Tejlor Fric na konferenciji za medije bio sumnjičav zbog stanja tenisera koji je smogao snage da ga pobijedi u pet setova, a potom su se oglašavali redom Stefanos Cicipas i Tanasi Kokinakis, da bi svoj komentar dao i Rafael Nadal.

"Dva seta je izgledao kao da će predati meč, u petom je igrao normalno. Ne znam. Čudno mi je kao posmatraču, ali to je to. Našao je način da pobijedi, svaka čast!", rekao je Nadal.

Novak Đoković nikada nije izgubio od Miloša Raonića. Sastali su se 11 puta, a svih 11 pobjeda upisao je Srbin.

Izgleda da su svi zaboravili da je Đoković vlasnik 17. grend slem titula i da se mnogo puta tokom karijere žrtvovao na takav način da bi došao do pobjede, a vidjećemo da li će još jednom "zapušiti" usta onima koji sumnjaju u njega.

Stisni zube Novače, pa nek slobodno "brbljivci" pričaju da nema povrede!

(MONDO)

Više vijesti o Novaku Đokoviću

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC