• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Ovo može samo Novak Đoković - pobijedio povrijeđen! Izdržao je SVE i izbacio Amerikanca!
 Ovo može samo Novak Đoković - pobijedio povrijeđen! Izdržao je SVE i izbacio Amerikanca!

Ovo može samo Novak Đoković - pobijedio povrijeđen! Izdržao je SVE i izbacio Amerikanca!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Nevjerovatan meč odigran je na Rod Lejver Areni.

 Ovo može samo Novak Đoković - pobijedio povrijeđen! Izdržao je SVE i izbacio Amerikanca! Izvor: Tanjug/AP/Rick Rycroft

Srpski teniser će, nakon nevjerovatnog meča u trećem kolu Australijan opena, igrati protiv Miloša Raonića. Tejlor Fric je, očekivano, bio težak rival, ali su Novaka mučile i druge stvari.

Povreda mišića na desnog strani stomaka, tik iznad kuka, publika koja je bila nesnosna tokom većeg dijela meča i raspoloženi Amerikanac koji je posebno dobro igrao nakon tri medicinska tajm-auta Novaka Đokovića značajno su produžili ovaj meč. Na kraju, on je trajao tri i po sata!

Novak Đoković - Tajler Fric 3:2 (7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2)

Đoković je tokom uvodnih dijelova trećeg seta proklizao ''kroz'' slova kojima je na terenu izspisano Melburn, a ubrzo je i osjetio posljedice toga. Loše se istegnuo, povrijedio mišić i u narednom periodu tri puta tražio ljekarsku pomoć. Između ostalog i tablete za ubijanje bola, bez kojih ne bi mogao da nastavi.

Kako je rekao nakon meča, razmišljao je i o predaji!

Prije toga je rutinski stekao prednost od 2:0 u setovima, iako ga je publika u Melburnu nervirala. Navijači na Rod Lejver Areni su ga provocirali zvižducima ili podrškom za Rafaela Nadal sve dok 25 minuta prije ponoći nisu poslati kući! Zbog novin, rigoroznih mjera u Australiji, meč je završen bez publike, a Đoković i Fric su morali da se priviknu na tišinu.

Lijekovi koje je Đoković popio su počeli da djeluju, on se postepeno vraćao u meč, ali tek nakon što je izgubio dva seta. Fric je pronašao svoju igru. Bio je siguran na servisu, nije previše rizikovao tokom poena i trudio se da njihovom dužinom umara ''ranjenog'' Novaka Đokovića.

To nije bilo moguće u petom setu. Tada je Novak Đoković pronađao sebe i zaigrao tenis na kakav smo od njega navikli. Impresivna partija, jedna od najboljih u karijeri, uzimajući u obzir uslove u kojima je srpski igrač i prvi reket svijeta odigrao ovaj meč!

14:23

TAKOOOOO JE, BRE!

Viknuo je Novak Đoković, nakon što je pobedio meč koji je trajao tri i po sata - 3:2 (7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2)!

Pet setova protiv mladog Amerikanca, povreda, bolovi, medicinski tajm-auti, pražnjenje tribina, preokreti i sve ono najbolje što tenis može da ponudi!

Novak Đoković je u četvrtom kolu Australijan opena i nastavlja da ide ka DEVETOJ tituli.

14:16

Na korak od meča - 5:2!

Siguran u svom servis gemu i na samo jedan gem od pobede u ovom neverovatnom meču! Stisnuta pesnica nakon tri sata i 20 minuta tenisa pokazuje koliko ovo znači prvom reketu sveta.

14:13

Brejk - 4:2!

Novak Đoković stiže do brejka u petom setu i sada je bliži pobedi u ovom maratonskom meču!

14:10

Ovo liči na šampiona - 3:2!

Sada Đoković izgleda mnogo bolje u gemovima kada treba da servira. Kao da su lekovi počeli da deluju i da je sada povreda koju je doživeo u trećem setu pod kontrolom.

Odigrano je pet gemova u petom setu, a red je na Frica da servira.

14:05

Konačno bez izgubljenog poena - 2:1!

Novak Đoković igra peti set protiv Tejlora Frica i veoma se muči. Nakon nekoliko teških gemova i za igranje i za gledanje, srpski teniser je stigao do jednog gema bez izgubljenog poena.

14:03

BACIO JE REKET!

Nije bio ni blizu da stigne jednu lopticu, a kao da je ponovo osetio bol dok je trčao ka njoj! Bacio je reket, uzviknuo, a zatim kratko odmorio naslonjen na reklame.

Mnogo se muči Đoković, sada to traje više od sat vremena!

14:00

Novak ponovo priča sa boksom...

Ima mnogo problema u komunikaciji sa svojim stručnim štabom najbolji teniser sveta. Sa agentom priča na italijanskom, što smo videli između setova, a često se dešava da gledajući ka Goranu Ivaniševiću nešto prokomentariše i na srpskom.

13:54

Gledamo peti set - 6:4!

Gledaćemo još mnogo tenisa. Novak Đoković je izgubio dva uzastopna seta protiv Tejlora Frica pa će sada, pod bolovima, morati da osvoji ovaj deo meča i prođe u četvrto kolo turnira!

13:53

Fric servira za 2:2!

Američki teniser ima priliku da meč protiv najboljeg igrača na svetu odvede u peti set!

13:52

Fric je pozvao OBUĆARA!

Novak Đoković ima problema sa povredom, Tejlor Fric sa patikama! Američki tensier je u velikim problemima jer mu se obuća raspada, a on nema rezervni par?!

13:46

Meč bez publike

Neće biti navijača u finišu susreta, a Novak Đoković i Tejlor Fric igraju u izmenjenim uslovima.

Odigrana su dva gema bez navijača i svaki od tenisera je uzeo po jedan. Tejlor Fric vodi 4:3 u četvrtom setu i servira.

13:44

Ključni detalj meča, za sad!

Početkom trećeg seta, Novak je proklizao preko slova Melburn, a već skoro dva seta se muči sa bolovima koje mu je to proklizavanje napravilo. Problem je u desnom kuku i delu tela iznad njega, sa bočne strane stomaka.

13:37

Pražnjenje tribina!

Navijači u Australiji nisu oduševljeni, pa se na Rod Lejver Areni čuju zvižduci. Glavni sudija meča je obavestio publiku da moraju da napuste stadion i da odu kućama, jer za pola sata počinje ''lokdaun'' u Australiji!

Svi moraju da napuste stadion, a Tejlor Fric i Novak Đoković će nastaviti meč tek kada se arena isprazni. Možda će ova pauza prijati srpskom teniseru, ako lekovi koje je popio počnu da deluju.

13:33

Četvrti set - 3:2 za Frica!

Američki teniser će servirati za povećanje prednost nakon što je Novak Đoković osvojio servis gem. U njemu je delovao bolje nego u prethodnom delu meča, ali još Đoković nije na svom nivou.

13:29

Rutinski!

Fric je u ovim trenucima mnogo bolji od Novaka Đokovića. Naravno, na to je uticala i povreda, ali Amerikanac deluje nezaustavljivo. Odservirao je perfektno i vodi 3:1 u četvrtom setu.

13:27

Brejk!

Tejlor Fric stiže do brejka prednosti u četvrtom setu, 1:2! Ovo postaje košmar za Novaka Đokovića.

Srbin se bori protiv raspoloženog Amerikanca, publike u Australiji i povrede koja ga muči od trećeg seta.Katastrofalna situacija za najboljeg igrača na svetu.

13:22

Nije se mučio Fric...

Odmah je 1:1 u četvrtom setu, a Amerikanac je vrlo lako i ubedljivo stigao do svog prvog gema u ovom delu meča.

13:18

Prvi gem!

Nadamo se da je ovo povratak Novaka iz prva dva seta. Osvojio je prvi gem četvrtog seta i delovalo je da ga manje boli nego u prethodnom setu.

Iz Đokovićevog boksa stigle su flašice sa napicima koji bi trebalo našem teniseru da donesu novu energiju.

13:11

Fric uzima set - 6:3!

Tejlor Fric je osvojio set i produžio ovaj meč u kom se Novak Đoković uopšte ne oseća dobro. Povreda je tu, tri puta je pozvao lekara, a sada će morati na terenu da provede još mnogo vremena kako bi stigao do četvrte runde!

13:10

Problem sa povredom

Novak jasno pokazuje gde je problem. Boli, većim delom trećeg seta!

13:08

Brejk!

Tejlor Fric je stekao brejk prednosti i vodi 5:3 u trećem setu. Amerikanac će servirati za osvajanje seta i produžetak ovog maratonskog meča. Mnogo problema u ovim trenucima...

13:07

Nepristojno...

Novak Đoković se muči sa povredom zbog koje je morao da pozove u pomoć fizioterapeuta, a sada mu i publika, ponovo, pravi problem!

Čak i između dva servisa srpskog tenisera navijači prave buku i remete koncentraciju srpskog tenisera.

12:59

Lociran je problem!

Znamo sada zašto je Novak Đoković tražio medicinski tajm-aut. I nakon petog gema u trećem setu njega je posetio fizioterapeut, a bolovi se nalaze iznad desnog kuka.

12:56

Uspeo je!

Vratio se na teren, servirao i osvojio drugi gem u trećem setu! Novak Đoković stiže do 2:2 u trećem setu, nakon što je prethodnih nekoliko minuta proveo na masaži, a zatim se mučio sa servisima.

12:50

Vratio se!

Novak Đoković je ponovo na terenu. Nakon masaže, odnosno tretmana delova tela u kojima je setio bol, srpski teniser je spreman da završi meč!

12:48

Ovako meč izgleda u slikama...

12:46

Medicinski tajm-aut!

Novak Đoković je proklizao prilikom jednog pokušaja da stigne do loptice, a zbog tog detalja sada mu se ukazuje lekarska pomoć. Verovatno je u pitanju samo kratka poseta fizioterapeuta koja ne bi trebalo da se odrazi na dalji tok meča.

12:40

Tako je!

Spasao je Novak dve uzastopne brejk lopte, a zatim stigao do 1:1 u trećem setu!

12:36

Jedan od incidenata...

Neko od navijača je na Rod Lejver Areni pomenuo Rafaela Nadala, odnosno pružio podršku španskom teniseru, a ovako je Novak reagovao! Samo ga nervirate, ljudi...

12:34

Fric - rutinski

Prvi gem u trećem setu, na servis mladog američkog tenisera, pripada njemu.

12:29

IDEMO - 6:4!

Bez izgubljenog poena u poslednjem gemu drugog seta! Novak Đoković stiže do velike prednosti u ovom turbulentnom meču.

12:25

PSOVKA!

Nakon tesnog gema, spašenih brejk lopti i novih problema sa publikom, pročitali smo psovku sa usana Novaka Đokovića!

Srpski teniser vodi 5:3 u drugom setu meča protiv Tejlorda Frica.

12:17

Najduži gem u meču!

Dva puta je pretio Novak Đoković, bio blizu brejka u ovom gemu, ali nije uspeo. Nakon što je Tejlor Fric odbranio svoj servis, rezultat je 4:3 u drugom setu!

12:05

Ovako je to izgledalo!

Srpski teniser je reagovao na zvižduke!

12:01

Zvižduci, aplauzi, emocija!

Poludeo je Novak Đoković!

Stigao je do 3:1 u drugom setu, ali mnogo je bitnije što je publika pokazala emociju, a Novak Đoković burno reagovao. Mnogo mu znači svaki poen osvojen u ovom delu meča!

11:50

Odlično!

To smo čekali! Ajde, Nole!

Novak Đoković u prvom gemu drugog seta pravi brejk, a zatim u drugom i potvrđuje prednost.

2:0 na početku drugog seta.

11:42

Kraj seta - 7:6!

Fric je stigao do prvog poena u taj-brejku, ali je u narendom poenu, Novak Đoković as servisom završio prvi set. Impresivan kraj set u kom je bilo mnogo problema za srpskog tensiera.

11:40

Razbijanje!

I naredna tri poena u taj-brejku pripadaju Novaku Đokoviću!

Delovalo je da će ovaj set biti neizvestan, ali srpski teniser ima prednost od 6:0 u odlučujućem delu prvog seta.

11:37

Bravo, bre!

Poen na svoj servis, pa dva ''mini brejka'' za srpskog tenisera! Na početku taj-brejka rezultat je 3:0 za Đokovića!

11:36

Taj-brejk!

Novak Đoković i Tejlor Fric će igrati taj-brejk u prvom setu.

Nakon seta punog preokreta i nekoliko potrošenih šansi za srpskog tenisera, prvi set će biti biti odlučen u taj-brejku!

11:31

Dobro je!

6:5 za Novaka Đokovića! Mučio se u prethodnim gemovima, čak ni u ovom nije bilo sjajno, ali je prednost ponovo na strani srpskog tenisera.

11:28

Krećemo od nule...

Tejlor Fric je osvojio gem na svoj servis i sada je egal u prvom setu!

Rezultat je 5:5 i u narednom gemu će servirati Novak Đoković. Amerikanac trenutno igra mnogo bolje nego na početku meča...

11:25

Dva vezana gema Frica

Na svoj servis je smanjio na 5:3, a zatim je, u trenucima kada je Đoković servirao za set, napravio brejk i vratio se u set!

Trenutno je 5:4 i Đoković će morati da se pomuči kako bi poveo u setovima...

11:16

Mučio se Novak...

Prvi stvarno težak gem za srpskog tenisera u ovom meču. Morao je da se suoči sa brejk loptama, ali je iskustvo presudilo. Zaigrao je bolje kada je bilo bitno i stigao do prednsti od 5:2!

11:10

Uspeo je da se oporavi Amerikanac

Obično Novakovi rivali nakon jednog izgubljenog gema ''padnu'' i igra im se raspadne, ali kod Frica to nije slučaj.

Nakon što je Đoković osvojio gem za 4:1, Fric se vratio na pravi put osvajanjem svog drugog gema u meču. 

11:02

Brejk!

Novak je sigurno odservirao za 2:1, a zatim i napravio brejk protiv mladog Amerikanca! Sada je 3:1 u gemovima, Đoković je stigao do prednosti u pravom trenutku i deluje da sigurno ide ka osvajanju prvog seta.

10:56

Gem-gem!

Novak Đoković je otvorio meč sa malim problemima na svoj servis, ali je uspeo da osvoji gem u kom je servirao. Tejlor Fric je odgovorio na isti način, pa je rezultat 1-1 nakon dva gema!

10:47

Krećemo!

Meč trećeg kola je počeo!

10:46

Meč počinje za nekoliko minuta!

Teniseri su na zagrevanju, a već je odlučeno da će Novak Đoković prvi servirati u ovom meču.

10:28

Bravo, Simona!

Rumunska teniserka je prošla u četvrto kolo Australijan opena pobedom nad Kudermetovom (6:1, 6:3), pa ćemo ubrzo na centralnom terenu kompleksa u Melburnu gledati Novaka Đokovića i Tejlora Frica.

10:18

Čekamo da završi Simona Halep!

Meč Novak Đoković - Tejlor Fric je na programu nakon meča Kudermetova - Halep. Rumunska teniserka vodi 1:0 u setovima, a u drugom delu meča se vodi velika borba.

UKRATKO

  • Đoković je rekroder sa 8 titula na Australijan openu
  • Novak se bori za svoj 18. grend slem turnir
  • Protiv Tejlora Frica ima skor 2-0!
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije