• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak saopštio loše vijesti, pitanje je da li će igrati: Htio sam već da odustanem...

Autor Dragan Šutvić

"Ponosan sam na sebe, ali i zabrinut jer mislim da je pukao mišić".

 novak-djokovic-htio-da-odustane-ne-zna-da-li-ce-igrati-australijan-open-povreda Izvor: Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena poslije gladijatorske borbe sa Tejlorom Fricom, ali prije svega zbog povrede mišića stomaka.

Đoković se okliznuo tokom trećeg seta na "glatku farbu" kojom je ispisano "Melburn" i odmah je bilo jasno da se javio problem, tako da je pozvao medicinski tajm-aut i bilo je neizvjesno da li će uopšte nastaviti da igra protiv Amerikanca.

Možda će vas zanimati

S obzirom na to da je u tom trenutku vodio 2:0 - odlučio je da stisne zube. Nije ga išlo, potom je i publika zbog novih mjera "istjerana" sa tribina, a Đoković je izdržao sve i slavio 3:2.

Proslavio je uz glasan urlik, ali bojazan i dalje postoji...

"Očigledno sam mentalno sjajno, veliko olakšanje jer sam izvukao pobjedu u ovim uslovima, jedinstvena situacija i jedan od najboljih momenata u karijeri pod ovim uslovima", rekao je Novak Đoković gostujući uživo u programu "Eurosporta".

"U glavi sam vodio monolog da li da odustanem jer nisam mogao da se rotiram ili da riterniram. Samo sam mogao da serviram, to me je izvuklo iz problema, znao sam da mi je to jedina šansa i da pritisnem njegov servis na kraju. Bilo je bolje u petom setu i počeo sam da igram i riterniram, dobio sam par krucijalnih poena i završio prije taj-brejka".

Novak Đoković za dva dana igra meč sa Milošem Raonićem u osmini finala Australijan opena, ali sudeći prema njegovom osjećaju - pravo je pitanje da li ćemo ga gledati.

"Ponosan sam na sebe, ali i zabrinut jer mislim da je pukao mišić. Čudan osjećaj i bol, osjetio sam bol na riternu kod mišića i to je i lekar potvrdio. Videćemo, nemam sjajno iskustvo sa kidanjem mišića na turnirima, ne znam da li ću moći da izađem za dva dana da igram".

Zanimljivo je da će se ostatak Australijan opena igrati bez publike zbog novih slučajeva zaraze u Melburnu, a pošto je zabrana počela u toku meča - navijači su izašli tokom četvrtog seta.

"Bili su preglasni u određenim trenucima, ali ovo je jedinstveno iskustvo da pola meča igram sa publikom, pola bez. Nikad to nisam iskusio, samo se nadam da ću moći da igram...", zaključio je osmostruki šampion Australijan opena.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC