• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako izbacimo Gorenje, znajte da su bili veliki favoriti za titulu": Veselin Vujović pred evropski debi na klupi Borca

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rukometaši Borca m:tel u nedjelju od 18 časova igraće prvu zvaničnu utakmicu u proljećnom dijelu sezone i to u osmini finala EHF Evropskog kupa protiv slovenačkog Gorenja.

 Veselin Vujović, KZŠ pred RK Gorenje - RK Borac Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Konačno je došlo vrijeme i za zvanični debi Veselina Vujovića na klupi banjalučkog Borca m:tel i to u EHF Evropskom kupu, a protivnik Banjalučana u nedjelju će biti ekipa Gorenja iz Velenja u osmini finala.

Ipak se u obraćanju novinarima u Banjaluci, legendarni stručnjak najprije osvrnuo na situaciju sa pandemijom korone, koja je pogodila cijelu planetu. 

Možda će vas zanimati

"Pozitivna je vijest da smo svi negativni! Svi igrači i stručni štab se danas testirao na korona virus i svi smo dobili negativne rezultate i to je dobra vijest, a ona loša je da Goran Trkulja, koji kuburi sa povredom lakta, pa nismo sigurni da će na sutrašnjem treningu moći da odgovori obavezama i još ćemo da vidimo ko će biti u sastavu u nedjelju", rekao je Vujović na konferenciji za štampu u najavi takmičarskog debija na klupi crveno-plavih.

Prema njegovim riječima, dosad je odgledano nekoliko mečeva Gorenja, a sutra u autobusu će pogledati još posljednji meč ekipe iz Velenja na gostovanju u Slovenj Gradecu.

"Po dolasku je trening uveče, a onda ćemo u nedjelju da osmislimo šta i kako dalje bez snimaka jer to može ponekad i da optereti ekipu. Gorenje je odličan sastav, koji nekoliko godina igra zajedno, Zoran Jovičić je jedan dobar trener, poznat i priznat u Sloveniji. U timu prednjače mali Aleks Kavčić, koji igra na poziciji srednjeg beka, i njegov prezimenjak Miha Kavčić pivotmen, kao i Aljaž Pantjar na golu. To je osnova, a i krila poput Matic Verdineka, koji je bio u reprezentaciji Slovenije kad sam ja bio selektor, Tilen Sokolič, kojeg poznajem još iz Kopra, pa reprezentativac BiH Ibrahim Haseljić, David Miklavčič koji je stariji i nekada igrao za Zagreb, pa onda Domen Tajnik, srednji bek, koji već godinama drži kompletan napad...Dobar i kompenzovan tim i ukoliko ne budemo igrali na vrhunskom nivou, oni će da pobijede", dodao je trener Banjalučana.

Ipak, uz dužno poštovanje domaćinu, njegov tim ne ide u Velenje s namjerom da izgubi meč, što je u potpunosti u skladu sa Vujovićevom rukometnom filozofijom.

"Ako mi pružimo ono što očekujemo od naše ekipe i kad idemo sa logikom da želimo pobjedu, što je jedina ispravna logika da želimo pobjedu u svakom meču. Ako pak ne budemo imali dobar dan, pa ne krene onako kako smo očekivali, možeš da odigraš neriješeno ili s golom ili dva razlike. Ali, ako mi kalkulišemo da bi poraz od pet, šest razlike možda bio nadoknadiv, onda ćemo da izgubimo sa 10. Takvu logiku nisam naučio i nikad s njom nisam uspio da napravim pozitivan rezultat".

"MISLIO SAM DA ĆE KOKS IZBACITI GORENJE"

S obzirom da će slovenačkom ekipi utakmica s Borcem m:tel biti 13. meč, nakon 12 uzastopnih pobjeda, pitali smo Vujovića da li je možda privatno sujevjeran.

"Nikad nisam razmišljao u tom pravcu, neki sportisti nose istu majicu, patike, koji im donose sreću...Uvijek sam objašnjavao da frazu 'Bože pomozi' može samo da pomogne da te dovede u šansu da sam sebi pomogneš na terenu. Ne razmišljam u tom pravcu, niti kakav bi nam rezultat bio povoljan s obzirom da nam prolaz ne garantuje ni pobjeda od jedan ili dva razlike. To je 120 minuta sa takvom ekipom za koju sam mislio da će biti eliminisana od finskog Koksa. A oni su ih prošli sa dvije pobjede bez ikakvih problema. Osim toga, nema navijača, uvijek je u pitanju neutralan teren i nema razlike da li igraš kod kuće ili na strani. Dimenzije terena, lopte i gola su iste, pa ekipa koja ima hrabrost i muške atribute, svuda igra dobro. Ja se nadam da ćemo biti takvi i sigurno je da ću iz tog nedjeljnog meča mnogo naučiti. Nismo imali takvog rivala, pa ću vidjeti koliko moj tim može".

KONAČNA ODLUKA O PROLASKU VJEROVATNO PADA U BANJALUCI

"Ja ne vjerujem da će biti neki ekstreman rezultat u Velenju, ali i ako izgubimo četiri, pet razlike to ne znači da su oni prošli. Niti naša pobjeda ili neriješeno ne garantuje prolaz. Naravno, bilo bi mi zadovoljstvo da odigramo neriješeno, ali mnogo puta je mene 'zmija ujela pa se zato i guštera plašim'. Prvo skoči pa reci hop. Najvažnije je u Evrokupu da prvu utakmicu, šta god da se desi, što prije zaboraviš i fokusiraš se na ono što te čeka. Kao domaćin sam uvijek volio da dobijem četiri umjesto šest razlike jer šest smatraš mirno i ideš opušteno, a kad si slavio sa četiri, onda si pod tenzijom, našpanovan si, ali to je obrnuti red. Nadam se da ćemo poslije pričati o narednom rivalu nakon što eliminišemo Velenje. Ako uspijemo, vjerujte da smo eliminisali velikog favorita za osvajanja titule u ovom takmičenju".

Vujović je praktično ponovio o prednostima Slovenaca što je već govorio u intervjuu za naš portal.

"Trener Jovičić je već treća ili četvrta sezona u Gorenju, a ja sam mjesec dana u Borcu. Lakše je sigurno njemu da radi jer već ima uspostavljen sistem, a ja još uvijek ne znam pravu sliku Borca s obzirom da prijateljske utakmice nikad nisu pravo ogledalo iako nam je dobra došla motivacija protivnika u pripremnim mečevima jer su igrali na takmičarskom nivou. Dakle, prednost Gorenja jeste što su već igrali tri takmičarska meča, ali ne mora da znači, a opet može da bude bitno. Nema pravila".

I DA NEMA "LOKDAUNA" U SLOVENIJI, "BORČEVCIMA" BI BIO

U Banjaluci je što se tiče mjera uzrokovanih pandemijom kovida-19 dosta opuštenije, dok "borčevce" u Sloveniji očekuje "zaključavanje".

"Ovdje smo imali normalne uslove za rad, a tamo kad dođemo, i da nije 'lokdaun' za mene bi bio! Bićemo u hotelu, jedemo, treniramo, spavamo...Da li će se prije utakmice igrači prošetati s maskom ili ne, ne igra posebnu ulogu. nemamo s tim problema", zaključio je legendarni stručnjak.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC