Sportski

Trener Gorenja nakon trijumfa u "Boriku": Sudije su nas uništile u prvom meču, bilo bi mi žao da se to ponovilo večeras

Autori Bojan Jakovljević Nebojša Šatara

"Znao sam da smo bolji, a to smo potvrdili večeras", rekao je trener tima iz Velenja nakon večerašnjeg trijumfa protiv Borca m:tel.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ubjedljivim trijumfom u revanš meču protiv Borca m:tel u "Boriku" 32:16, rukometaši Gorenja iz Velenja plasirali su se u četvrtfinale EHF Evropskog kupa.

Slovenački predstavnik u potpunosti je nadigrao "crveno-plave", te nakon prvog meča, u kojem je na svom terenu slavio sa četiri gola razlike, tu prednost nije želio da brani, nego je u Banjaluci nastojao da pokaže da je bolji rival.

To je na kraju i ostvario.

"Večeras smo briljirali u svim parametrima rukometne igre. U prvoj utakmici smo bili mnogo bolji nego što je to rezultat pokazivao, a danas smo pokazali svoju igru - odbranu, jaku kontri i čestitam momcima na igri. Idemo naprijed, čeka nas naporan tempo, a Borcu želim mnogo sreće u narednim utakmicama", rekao je Jovičić.

Trener Gorenja još jednom se osvrnuo na prvi susret u Velenju, gdje su domaći rukometaši imali mnogo prigovora na suđenje.

"Znao sam da smo bolji. Ali, u prvoj utakmici bio sam razočaran suđenjem. Mi se bavimo sportom, radimo to s ljubavlju, a onda dođu dva momka i unište sve to. Jako bi mi bilo žao da se to danas ponovilo. Međutim, danas je sve bilo korektno, dobro i mislim da smo više nego zasluženo slavili", rekao je nekadašnji reprezentativac Slovenije.

O treneru Borca m:tel Veselinu Vujoviću, sa kojim je tokom prošle utakmice "razmijenio" par riječi, Jovičić ima najbolje mišljenje.

"Vujović voli da komunicira sa drugim trenerima. Mi smo jako dobri i ne vidim nikakav problem. To je čar rukometa. On je jako dobar trener i želim mu sreću u narednim utakmicama", sportski je poručio Jovičić na kraju.