"POVRATAK U ŠKOLU"

Federer zaboravio pravila, sudija morao da ga podseća: Toliko dugo nije igrao, svojim pitanjima je sve nasmejao! (VIDEO)

Autor Bojan Jakovljević

Švajcarac se vratio na teren posle 405 dana.

Izvor: Twitter/@TennisTV/Printscreen

Vratio se Rodžer Federer u sredu na teren i odigrao prvi meč nakon poraza od Novaka Đokovića u polufinalu Australijan opena 2020. godine, a očigledno je da će još morati da se privikava na nova pravila u tenisu.

Švajcarski teniser se trijumfalno vratio tenisu, pošto je savladao Danijela Evansa na ATP turniru u Dohi, a nekoliko detalja na tom meču je privuklo posebnu pažnju.

Naime, Federer nije igrao nijedan meč punih 13 meseci, pošto je krajem januara 2020. izgubio od Đokovića i zbog povrede kolena započeo svoj oporavak.

A sada kada se vratio na teren, Federer je zaboravio koliko dugo traju pauze između dva poena, kao i da je potrebno da se sam stara o svom peškiru.

Zbog toga je na početku meča dobio instrukcije od sudije Mohameda Lajanija

"Počinjem odbrojavnje kada kažem koji je rezultat, da li je to u redu?", uvodio ga je arbitar u pravila koja je Federer pomalo i zaboravio.

"A koliko je to trenutno, 25 sekundi?", pitao je Rodžer.

Dobio je Federer potvrdan odgovor, da bi potom na početku meča zaboravio da ponese svoj peškir, pošto u vreme pandemije skupljači loptica više ne smeju da ih diraju.