Šampionski podnio poraz

Novače, zašto palac? Zbog Karaceva, zaslužio je: Najboljeg na svijetu sada čeka pauza, otkrio i kolika!

Autor Dragan Šutvić

Na Serbia openu nećemo gledati Novaka u finalu.

Izvor: MN PRESS

U reprizi polufinala Australijan opena Novak Đoković ipak nije izašao kao pobednik. 

Poslije meča najbolji teniser na svijetu je bio nezadovoljan svojom igrom, a novinare je zanimalo zašto je visoko podigao ruku i ispružio palac na kraju meča. To je bio još jedan način da pohvali protivnika. 

"Kad izgubim, mogu da budem ljut samo na sebe, ne na protivnika. Bio je bolji. Osjećam da je u redu na kraju meča da čestitam, rukujem se, posebno poslije današnjeg meča. Zato sam načinio taj gest palcem, zaslužio je to. Pogađao je kad trebalo. Moram da da se pitam što sam izgubio, ali ko god je pobijedio, moram na kraju da mu čestitam", kaže Novak.

Zadovoljan je razvojem situacije na turniru, a sada ga čeka duga pauza. Odmaraće bar mjesec dana, a onda slijedi priprema za Rolan Garos. 

"Bila je dobra nedjelja, uspješan turnir, nadam se da će biti dobro finale. Nadam se da ću igrati za 4-5 nedjelja, ali vidjećemo. Rolan Garos je cilj, tu želim da igram najbolje. Moram da napredujem, želim da igram bolje nego ovdje i u Monte Karlu. Ponekad se i izgubi meč, ali to je sport", zaključio je Novak.

(MONDO)