Iznenađenje

Senzacija na Rolan Garosu: Novak Đoković tek stigao, a četvrti reket planete se već pakuje!

Autor Nebojša Šatara

Ovo niko nije očekivao...

Izvor: Tanjug/AP/Cristophe Ena

Austrijski teniser šokirao je partijom na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Četvrti reket sveta Dominik Tim doživeo je neverovatan poraz na startu Rolan Garosa od Pabla Anduhara rezultatom 6:4,7:5,6:3,6:4,6:4.

Anduhar je napravio preokret posle prva dva seta i izbacio jednog od glavnih favorita i dvostrukog finalistu Pariza. Tim je u proteklih pet godina odigrao dva puta finale, isto toliko polufinale i jednom četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske pa je tako očekivano da ove godine bude jedan od onih koji će da zaprete Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu, ali pojavio se veteran iz Španije koji do skoro nije znao za pobedu...

Igrao je Tim u prva dva seta baš kao pravi šampion, slao je njegove klasične jake vinere, ali je sa druge strane imao zaista neverovatnog 35-godišnjeg Anduhara koji tek sada igra svoj tenis karijere.

Nakon prva dva seta, četvrti reket sveta kao da je stao, a Španac nije bio umoran i želeo je do nove senzacije, pošto je nedavno već jednu napravio jer je upravo on bio taj koji je pobedio Rodžera Federera na startu turnira u Ženevi.

 Treći set bio je izjednačen i delovalo je da bi mogao Tim do pobede, ali je pri rezultatu 4:3 Anduhar uspeo do brejka što je verovatno bio i prelomni momenat jer nakon toga nije znao da stane!

Još slabiji otpor je Tim pružio u narednom setu, pa je tako došlo do izjednačenja, a onda...

Sa osmehom na licu, razigrano Anduhar je želeo da baš kada mu predviđaju poslednje dane karijere napravio neverovatan uspeh. Osvojio je i peti odlučujući set sa mnoštvom atraktivnih poena, i dokazao da je Federer bio samo usputna stanica.

Dominik Tim bio je jedini grend slem šampion u donjem delu žreba, pa su tako Medvedev, Cicipas i Zverev najviše strepeli od njega, ali eto iznenađenja...

Svaka čast za Španca, nikad nije kasno!

(MONDO)