• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak može da ostane bez prvog mjesta na Rolan Garosu - ovo su 2 scenarija: Rus nikad bliži, Đokoviću nikad teže!

Autor Dragan Šutvić

Srpski teniser riješen je da osvoji Pariz po drugi put u karijeri i time još više učvrsti lidersku poziciju na ATP listi, ali prvo mjesto može da prokliže i za to postoje čak dva načina.

 rolan garos đoković gubi prvo mjesto dva načina Izvor: Profimedia/MN Press

"Idemo po titulu na Rolan Garosu", zagrmio je Novak Đoković pred publikom u Beogradu poslije osvojenog trofeja, i bacio sve prisutne u trans jer svi znaju da kada svjetski broj jedan odluči da ruši sve pred sobom to tako mora da bude.

Ipak, Novače pazi se, vreba opasnost!

Đoković na Otvorenom prvenstvu Francuske juri svoj 19. grend slem trofej u karijeri, čime bi se približio dvojici najvećih rivala Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru koji imaju po 20. Ali, nije samo to ulog već i prestižni bodovi koji će ga održati na mestu najboljeg tenisera svijeta.

Koliko sve zavisi od Novaka toliko zavisi i od moćnog ruskog tenisera Danila Medvedeva koji mu "diše za vratom" na ATP listi i zauzima drugo mjesto sa nešto manje od 2000 bodova od svjetskog broja jedan. Upravo, pariska šljaka može sve da promijeni…

Izvor: Profimedia

SCENARIO BROJ JEDAN:

Ukoliko Medvedev osvoji Rolan Garos, Novak Đoković zvanično će postati drugi reket sveta poslije 323 nedjelje koje je proveo kao najbolji teniser planete, jer će ako stigne do pehara Danil dobiti 2000 bodova. On trenutno ima 9.793 poena, dok je srpski as zaradio 11.313 i jasno je da bi pobjedom u finalu Rus uspio da nadmaši Noleta.

SCENARIO BROJ DVA:

Ukoliko se dogodi da Novak ispadne pre finala izgubio bi 1.200 bodova i tako ostao na 10.113, dok ako Danil dođe do meča za trofej iako u njemu izgubi svakako dobija isto 1200 čime bi se popeo na 10.993 i tako skinuo Đokovića sa trona.

Izvor: Profimedia

BIĆE PAKLENO!

To je računica, ali forma i konkurencija imaju svoju logiku. Prije finala, borbe za trofej i prvo mjesto, Medvedev i Đoković imaće ozbiljne prepreke na tom putu, pa tako neće biti lako ni Novaku da obezbijedi pehar koji toliko želi, a sa druge strane biće možda trostruko teže ruskom teniseru koji kako je u više navrata priznao “mrzi šljaku”.

Za ovogodišnji Rolan Garos dogodio se istorijski presedan jer će se Nole, Rafa I Rodžer naći u istom dijelu žrijeba pa će tako svjetski broj jedan možda već u četvrtfinalu morati da odmjeri snage sa Švajcarcem - čovjekom koji mu je bio sa druge strane mreže već 50 puta u karijeri.

Ukoliko Novak dođe do polufinala tu tek sledi pakao! Mogao bi da ga sačeka "kralj šljake", neprikosnoveni pariski miljenik i osvajač 13 trofeja na Rolan Garosu, Rafael Nadal.

Izvor: MN PRESS

RUS U JOŠ VEĆOJ "VATRI" :

Ipak, mnogo će se više mučiti ruski teniser. Za Đokovića znamo i više puta je potvrdio da može da igra protiv bilo koga, ali drugi reket svijeta nije pokazao isto. Danil Medvedev na Otvorenom prvenstvu Francuske nikada nije ostvario pobjedu!

Već četiri godine zaredom na pariskoj šljaci ispadao je u prvom kolu. Nije problem samo Pariz već podloga na kojoj se igra taj grend slem. Medvedev prosto ne ume da igra na šljaci onako kako igra na ostalim podlogama. Dokazao je to ove sezone, jer je u Majamiju ispao u prvom kolu, a u Madridu u drugom.

Da sve bude gore po Rusa, na Rolan Garosu u istom dijelu žrijeba čekaju ga Zverev, Tim i Cicipas. Saša i Dominik imaju pozitivan skor protiv Danila, dok je Cicipasa Rus savladao više puta, ali je Grk od početka godine maestralan i ima najviše bodova od starta sezone.

PROCJENA?

Nije nemoguće da Novak izgubi svoje prestižno mjesto, ali ako posmatramo sve pomenute aspekte teško je izvodljivo za Medvedeva da stigne do finala, a pogotovo da iz Pariza odleti sa peharom. Danil je sjajan teniski majstor, osvojio je deset trofeja u karijeri, ali…

Medvedev je došao u grad gdje najveće bitke ipak biju Rafa i Novak, kao i njegove mlađe kolege koje vole da plešu po šljaci i muče Španca i Srbina. Prema dosadašnjim rezulatatima na šljaci, Rus nije pokazao da mu je na Rolan Garosu mjesto u borbi za trofej.

Da li nam Danil sprema iznenađenje, ili je od njegova želje ipak jača Novakova rečenica “Idemo po titulu na Rolan Garosu!”.

Uživajte, počinje drugi grend slem u godini!

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC