Voli to!

Novak bos preskakao trenera! Neobičan trening najboljeg na svijetu: Izuo se pred Vimbldon, da osjeti energiju trave

Autor Bojan Jakovljević

Poznato je da najbolji teniser svijeta Novak Đoković voli da ''crpi'' energiju iz tla.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković je stigao u London i već odradio prvi trening na terenima Vimbldona, gdje želi da stigne do 20. grend slem titule u karijeri. Nakon što je sparingovao protiv Janika Sinera iz Italije, Đoković je pripreme nastavio sam.

Na svoj prepoznatljiv način, želio je da osjeti energiju terena u najpoznatijem teniskom kompleksu na svijetu. Zato se izuo i bosonog kročio na londonsku travu!

Jedan dio samostalnog treninga Đoković i njegov fizioterapeut Ulises Badio obavili su u kompleksu, ali van teniskih terena, na čuvenom ''Henmanovom brdu''. Tamo su Englezi svojevremeno bodrili Tima Henmana, a na ovom brežuljku se okupljaju oni koji bi voljeli da gledaju tenis ali nemaju karte za mečeve.

Đoković i Badio su izuveni šetali i trčali po londonskoj travi, kako bi što bolje osjetili energiju tla. Ovakvu praksu je Novak primijenio i pred Australijan open ove sezone, a tada je osvojio grend slem titulu. Najbolji teniser svijeta je početkom godine u Australiji primjećen kako bos meditira u parku.

Novak će u ponedjeljak otvoriti turnir kao aktuelni šampion iz 2019. godine (prošle sezone se nije igralo), a prvi rival biće mu Englez Džek Drejper. Najbolji teniser svijeta je dobio dobar žrijeb i najteže rivale izbjegao je sve do finala!

I prije toga je bio najveći favorit za osvajanje trofeja, posebno nakon otkazivanja nekih od najboljih svjetskih tenisera, poput Rafaela Nadala ili Dominika Tima.

Podsjećamo, Đoković se nakon titule u Parizu, gdje je preokretima savladao Rafaela Nadala i Stefanosa Cicipasa na putu do trofeja Rolan Garosa, preselio na Majorku. U Španiji je pravio šou na egzibiciji, a zatim zaigrao dubl i stigao do finala, koje je morao da preda zbog povrede saigrača.

Eventualnim osvajanjem grend slem titule Đoković bi se izjednačio po broju najvećih trofeja sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, svojim najvećim rivalima.