• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijsko obraćanje Đokovića - lekcija bogatašima iz ATP: U mojoj zemlji je bio rat, znam kako je kad imaš malo!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković obratio se iz Londona i govorio o novom razdoru u svjetskom tenisu. Vanredno se obratio nakon napada ATP na njegovu organizaciju PTPA.

 novak đoković vanredna pres konferencija tenis Izvor: Profimeda

Srpski teniser Novak Đoković ne želi više da ćuti. Samo tri dana prije početka Vimbldona obratio se medijima povodom aktuelne situacije u tenisu koja uopšte nije dobra.

U toku je pravi razdor zbog ATP organizacije koja već mjesecima optužuje Novaka Đokovića i njegov PTPA sindikat, ne biravši sredstva, tako da je srpski teniser odlučio da progovori na vanrednoj konferenciji za medije i upozori na njihov 30-godišnji plan.

Đoković i njegovi saradnici su mirnim tonom objasnili da su spremni na saradnju sa ATP, ali su takođe svjesni da oni možda ne budu pristali na to.

Osnovna poruka PTPA je da je to organizacija za tenisere, a ne za bogataše iz ATP koji profitiraju od tenisa, pa je tako potvrđeno da je već 70% igrača pristupilo njima, među njima i neka poznata imena - Đoković je čak poručio da je razgovarao sa Serenom Vilijams.

Kazao je da je 30-godišnji plan ATP opasan i da je njihova ideja da se bore da slabije rangirani teniseri dobiju veći dio "kolača" od nagrada i bolje žive.

"Mnogo puta mi su se stvari obile o glavu... Energija, oporavak i druge stvari, ali gledajući iz šire perspektive - ne žalim ni zbog čega. Ne žalim jer znam da to radim iz srca, a kao jedan od najboljih tenisera vjerujem da imam odgovornost, kao i Pospišil, znam da moram da pomognem i generacijama koje dolaze", rekao je Đoković.

Zbog toga zna da je ovo njegova misija u tenisu, a ne samo titule i rekordi.

"Dolazim iz zemlje u kojoj je bio rat, znam šta znači kada imaš malo i kada napreduješ, znam kako je teniserima koji su slabije rangirani... Ovo ostavljamo u amanet generacijama koje dolaze", dodao je on.

Koje sve poruke je uputio Novak Đoković pročitajte na mondo.rs

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Da i Ne

Novak je dobar i human covek.Iskreno u ovo veruje i bori se.To jeste dobro za tenis.Argument da zna sta je siromastvo jer je lično to doziveo ne stoji ali je dobro iskoristiti ga u ovoj borbi.Ali, Novak ne shvata da niko od profesionalnih tenisera nije siromasan,makar bio i poslednji na ATP listi,vec samo ti teniseri ne zaradjuju od tenisa milione ili i ne zive od tenisa.To su deca bogatih roditelja,iz bogatih porodica,a tenis je sport bogatih.Minimum ulozenog novca samo za formiranje profesionalnog tenisera uz neizvesnost da li ce on to i postati je oko 700 000 do milion evra.

Asgard

Veliki Novak

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC