Objasnio

Kudla objasnio zašto je publika provocirala Đokovića: Zbog Federera!

Autor Vesna Kerkez

Novak Đoković bio je u "sukobu" sa publikom tokom meča pritiv Denisa Kudle, a Amerikanac zna razlog!

Izvor: Profimedia

Svjetski broj jedan pobijedio je 114. tenisera svijeta, ali i samog sebe.

Novak Đoković prošao je u osminu finala Vimbldona poslije pobjede protiv Denisa Kudle, ali u toku borbe nije više znao način kako da se izbori sa provokacijama publike pa je sočno opsovao.

Srpski as objasnio je kasnije da je njegova reakcija bila pretjerana, a novinari su pitali i Amerikanca zbog čega publika nije bila na Novakovoj strani, na šta je on imao zanimljiv odgovor.

"Vjerujem da je jedan od razloga i Rodžer Federer. Niko na svijetu nema više navijača od njega i oni žele da Rodžer ostane rekorder. Smatram da su navijači okrenuti protiv Đokovića i zbog toga", istakao je Kudla.

Takođe kao jedan od razloga vidi i Novakovu dominaciju, Amerikanac je objasnio da publika često voli da navija za igrače koji u tom trenutku imaju male šanse za pobjedu.

"Mislim da su ljudi, generalno, na strani autsajdera. Kada neko dominira u toj mjeri kao Novak, onda ljudi požele da se to promijeni, da neko drugi počne da pobjeđuje", objasnio je Kudla.

Razlozi koje je naveo Amerikanac su i više nego prihvatljivi i jasni, a vidjećemo da li će Britanci sa tribina uspjeti da isporovociraju Đokovića i u osmini finala protiv Kristijana Garina.

(MONDO)