• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pokazao sam gdje im je mjesto, provocirali su me! Đoković nikad iskreniji poslije psovanja publike - I ja sam čovjek!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković govorio je na konferenciji za medije o psovkama i provokacijama iz publike na Vimbldonu.

 djokovic-psovao-publiku-provokacije-navijaca Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala Vimbldona pošto je pobijedio Denisa Kudlu u tri seta, ali uz mnogo više drame nego što se očekivalo.

Možda će vas zanimati

Lijepo je krenuo Đoković, ali je odjednom postao vrlo nervozan. Ispostaviće se da je razlog tome ružno ponašanje publike u Londonu koja ga je provocirala, pa je zato Novak u više navrata psovao, na kraju meča i najsočnije ikada.

O tom incidentu i uopšte o ponašanju publike na Vimbldonu govorio je na konferenciji za medije, pošto su ga novinari upitali za "vikanje i režanje".

Da li je to zbog publika koja ti nije pružila mnogo podrške?

"Ne. Vidite, u žaru borbe se takve stvari dese. Emocije, stres, pritisak, sve što se desi na terenu se ispolji. Nekada možda djeluje da pokažemo previše i to se meni danas dogodilo", rekao je iskreni Đoković i dodao potom:

"Vidi, da budem iskren, to nije nešto što ljudi ne vide. Činjenica je da ja 90 posto mečeva, ako ne i više, igram i protiv protivnika i protiv stadiona. Rijetko gdje dobijam više podrške od svog protivnika. To je nešto na šta se jesam navikao, ali s druge strane, čovjek sam, imam emocije, i naravno da se desi da me neko izbaci iz takta i da me iznervira, kada me provociraju. Bilo je nekoliko njih, ali ne bih sada o tome. Ta burna reakcija je bila možda burnija nego što bi trebalo da bude, ali morao sam to da izbacim iz sebe, i da im pokažem gdje im je mjesto".


Da li sebe ponekad vidi kao autsajdera zbog publike?

"Zavisi kako gledate na to. Ja sebe ne vidim kao autsajdera, moj put je bio drugačiji nego ostalim teniserima i ja nisam zapravo želio da se žalim, nije mi krivo ni zbog čega što se desilo, već sam zahvalan na svemu pošto sam zbog toga postao ono što sam danas. To me je naučilo da budem jak, da se borim i da nikada ne odustajem ma kloliko bilo teško. To je život, ne ide uvijek sve kako treba. Kudla se borio kao lav, odigrao je sjajno svaki poen i dobio čini mi se četiri gema u nizu, pa sam malo usporio tempo i pronašao način da ga pobijedim", kazao je Đoković i još malo analizirao meč:

"Udarci su mu bili ravni, a poznato je da se odlično kreće čak i na podlozi kakva je trava. Kudla je jako dobar igrač i ja nisam previše zadovoljan svojom današnjom partijom. Pogotovo servisom, to je moje jako oružje i danas nije bilo tako".

Slijedi pauza do ponedjeljka, a Novak Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Kristijana Garina (#20) iz Čilea.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC