Odličan je

Novak u četvrtfinalu protiv šampiona Vimbldona! Mađar napravio čudo nakon drame, a jednom je već podigao pehar u Londonu

Autor Nebojša Šatara

Martin Fučović savladao je Andreja Rubljova za plasman u četvrtfinale Vimbldona

Izvor: Tanjug/AP/Alberto Pezzali/Kirsty Wigglesworth

Svjetski broj jedan rutinski je obezbijedio plasman u četvrtfinale Vimbldona, a njegov naredni protivnik za svoje mjesto u tom meču se pošteno namučio.

Novak Đoković za polufinale najstarijeg teniskog turnira boriće se protiv Martina Fučovića koji je poslije drame u pet setova uspio da savlada ruskog tenisera Andreja Rubljova (6:3,4:6,4:6,6:0,6:3).

Mađarskom teniseru meč protiv Novaka biće prvo četvrtfinale grend slema u profesionalnoj karijeri, dok je kao junior bio šampion Vimbldona 2009. godine.

Da bi došao do tog duela Martin je morao da napravi čudo.

Dobio je za rivala Rubljova kojeg nije pobijedio od 2017. godine. Sastajali su se još četiri puta nakon toga, a Rus ga je čistio sa terena. Ipak, poslije velike borbe koja je trajala pet setova, Mađar je pokazao odličan tenis i samopouzdanje koje ga je odvelo do susreta sa Đokovićem.

Novak i Martin u dosadašnjoj karijeri sastajali su se dva puta, oba je slavio prvi reket svijeta, ali sada je Mađar u izuzetnom raspoloženju za iznenađenja i treba ga se čuvati.

Fučović je najbolji plasman imao prethodne godine kada je bio 31. na svijetu, a trenutno zauzima 48. poziciju.

(MONDO)