ŠTETA

Srbin nije pomogao "delfinima": Bivši selektor mogao da im "skloni" favorita, u polufinalu ih čeka noćna mora!

Autor Bojan Jakovljević

Dejan Udovičić je odlično spremio selekciju SAD, ali protiv trenutno najboljeg tima svijeta to nije bilo dovoljno - Španci idu po zlato.

Izvor: Tanjug/AP/Mark Humphrey

Vaterpolisti Srbije će imati paklen posao u srijedu u četvrtfinalu Olimpijskih igara pošto će u najvažnijem meču na turniru morati da savladaju aktuelnog prvaka svijeta, selekciju Italije.

A ukoliko ekipa Dejana Savića to ostvari imaće priliku za revanš, pošto "delfine" u polufinalu čekaju Španci, jedna od ekipa koja je u Tokiju već savladala Srbiju!

Nije uspio Dejan Udovičić da pomogne selekciji koju je nekada vrlo uspješno vodio, pošto je njegova ekipa SAD bila poražena od Španije 12:8.

Španci su nastavili da pokazuju da su najbolja ekipa na svijetu u ovom trenutku. U vrlo teškoj grupi su upisali svih pet pobjeda, a sada su dodali i šestu u četvrtfinalu.

Imala je Španija problema, dobro ih je čitala selekcija bivšeg selektora Srbije, pošto su držali egal tri četvrtine. Bilo je 6:6 poslije prve dvije, da bi Španija pred posljednju dionicu imala tek 7:6 u svoju korist.

Ipak, pet golova u posljednjih osam minuta je dovelo Špance u borbu za medalju. Hanes Duabe je dao tri gola, Munariz i Miranda Fernandez su uz Granadosa i Sanahuhu dodali po dva pogotka.

Inače, Španija je u posljednjih pet mečeva sa Srbijom slavila svih pet puta, pa ako savlada Italiju, jasno je koliko je težak posao čeka u polufinalu.