• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Albanac je 50 odsto Dinama - Zvezdo, pazi se! Ljubimac "Delija" i "Bojsa" se javio - Maksimir će konačno biti pun!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Lučo Ibanjez je sada u centru pažnje, jer se poslije 30 godina možda sastaju dva njegova kluba!

 luis ibanjez o mogućem duelu crvene zvezde i dinama Izvor: MN Press/Profimedia/AFP Photo Phillipe Merle

Lučo Ibanjez se na početku sezone vratio u Beograd i potpisao ugovor sa Grafičarom, a kada je Crvena zvezda izvukla Dinamo u mogućem dvomelu plej-ofa za mjesto u Ligi šampiona hitronogi lijevi bek je bio na "Marakani".

Pratio je žrijeb kao gost crveno-bijelih, a on je sada u razgovoru za hrvatske medije ponovio da je ovo duel koji nije želio da vidi. 

Možda će vas zanimati

"Nevjerovatno, bio sam gost na klupskoj televiziji Crvene zvezde, kao komentator žrijeba, ni ne sluteći da će kuglice spojiti Dinamo i Zvezdu. Nisam to želio, htio sam samo da se dva kluba u kojima sam igrao i koja su mi vrlo draga ne sastanu u plej-ofu. Eto, sav sam mokar od uzbuđenja, kao da sam svojim dolaskom prizvao takav epilog", rekao je Ibanjez za "Jutarnji". 

On se složio sa hrvatskim novinarima da Crvena zvezda ima lakši posao od Dinama u trećem kolu, iako su crveno-bijeli u svom prvom meču remizirali.

"Dobro, još uvijek nismo sigurni da će do te utakmice i doći jer i Dinamo i Zvezda moraju da prođu protivnike koji nisu nimalo lagani. Šerif zvuči kao jednostavnija prepreka nego Legija, međutim, ne mora to ništa da znači. I jedni i drugi ne mogu još da razmišljaju o međusobnom dvoboju, već da se fokusiraju na prve zadatke", dodao je Argentinac. 

Izvor: Profimedia/AFP Photo Phillipe Merle

Kao i svi ostali ukoliko dođe do meča Ibanjez očekuje spektakl na terenu i na tribinama. 

"U svakom slučaju, ako dođe do utakmica, biće to dva velika spektakla. I u Beogradu i u Zagrebu. Ovdje je dopušteno 50 odsto kapaciteta na tribinama, ali ne bih se čudio da ih u toj utakmici bude i više. Isto tako, Maksimir će nakon dugo vremena opet biti pun!Kako god, siguran sam da navijači jedva čekaju tu utakmicu, ali da ima i onih koji su je željeli izbjeći. Ono što bih ja želio, ako će se igrati, da sve prođe mirno, bez ikakvih problema, a na terenu će sigurno odlučivati detalji", misli Ibanjez. 

Što se tiče favorita nikoga nije htio da ističe, ali naglasio je da na ovakvim utakmicama forma često ne bude od presudne važnosti. 

"Teško je reći u ovom trenutku, tek je početak sezone, nisu još svi u idealnoj formi. Vidim, Dinamo se muči u HNL-u, ali ne mora to ništa da znači. U takvim utakmicama ne mora da odluči samo individualni kvalitet, već presuđuje trenutna inspiracija, motivacija, želja... Ono što mogu da tvrdim jeste da je Zvezda sigurno ove sezone bolja nego prošle", dodao je Ibanjez i na kraju istakao jednog igrača kao ključnog za Dinamo. 

U pitanju je reprezentativac Sjeverne Makedonije Arijan Ademi. Defanzivni vezista rođen u Hrvatskoj je albanskog porijekla, a zbog porijekla roditelja izabrao je poslije nekoliko mečeva za "vatrene" zaigra za Makedonce, 

Sada je godinama kapiten Dinama i motor tima. 

"Što se Dinama tiče, vrlo je bitno za 'modre' da igra Ademi, svi znamo koliko on znači, koja je njegova važnost, njegov karakter, liderske osobine. Ademi je 50 odsto tima Dinamu, neophodan će biti u tom duelu", završio je Ibanjez.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC