Samouvjeren!

Najbolji meč Srbije u prethodne tri godine: Prlainović poslije "gaženja" Italije poručio - Spremni smo za Špance!

Autor Bojan Jakovljević

Srbija je u polufinalu, a Andrija Prlainović poručuje da nas tek čeka ono najbolje od ovog tima!

Izvor: MN PRESS

Srbija je fenomenalnom igrom u četvrtfinalu Olimpijskih igara savladala Italiju, a na tom meču je viđena nevjerovatna odbrana "delfina". 

Uspjeli smo čak da ne primimo gol u situaciji sa tri igrača manje, a jedan od najiskusnijih u srpskoj ekipi Andrija Prlainović je bio oduševljen izdanjem tima. 

"Srećan sam što ćemo naše reprezentativne karijere završiti u borbi za medalje. Kako god da bude, to je najmanje što smo zaslužili", rekao je Prlainović srpskim izvještačima u Tokiju.

Imala je Srbija u grupnoj fazi neke slabije utakmice, a sada slijedi meč sa Španijom koja nas je savladala na startu takmičenja u grupi. Prlainović vjeruje da ćemo tek sada vidjeti pravo lice "delfina". 

"Najviše su pokazali ovdje, uopšte u posljednje tri godine. U kontinuitetu dobro igraju, pravi su tim, najteže je igrati protiv njih. Međutim, mislim da smo i mi dostigli dobru formu i da smo spremni da odigramo odličnu utakmicu u polufinalu", istakao je Prlainović.

Duško Pijetlović je ocijenio da je ekipa opet pokazala kontinuitet i odigrala veoma dobro.

"U drugom dijelu smo malo i 'usporili', nismo htjeli previše da rizikujemo i zato rezultat nije ubjedljiv."

On je dodao da će "ključ" u polufinalu protiv Španije biti odbrana.

"Zasluženo su tu gdje jesu, gubili smo od njih u posljednje tri godine, minimalno ili igrali neriješeno. Dobili su nas i ovdje na početku, ali mi se nadamo da će sada naša odbrana biti prava, da ćemo biti skoncentrisani i sve završiti kako treba", poručio je Pijetlović.

(MONDO, Tanjug)