Dobro poznato lice

Grkinja uz Novaka ušla u istoriju, sad mu sudi protiv Zvereva: Pamtimo je i po 2 skandala, oba na US Openu! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Grkinja nastavlja da piše istoriju, ponovo će suditi Novaku.

Izvor: Profimedia

Novak Đoković će u polufinalu US Opena odigrati reprizu polufinalnog duela sa OIlimpijskih igara u Tokiju protiv Aleksa Zvereva. A poznat je i treći bitan akter tog meča - Eva Azderaki-Mur! 

Grkinja će biti glavni sudija polufinalnog meča, dok će duel Danila Medvedeva i Feliksa Ože-Aljasima suditi Haume Kampistol.

Eva Azderaki-Mur je kao mala počela da se bavi tenisom, a bila je jedna od naboljih grčkih juniorki u jednom momentu. Ipak, kao teniserka nije dogurala daleko, ali je kao sudija ušla u istoriju i to baš sudeći Novakov meč. 

Ona je 2015. godine bila glavni sudija u finalu US Opena u kome je Novak u četiri seta bio bolji od Rodžera Federera. Tada je Eva Azderaki-Mur postala prva žena koja je sudila muško finale US Opena, a nakon meča su svi hvalili njen nastup. 

Sama Grkinja je taj meč više puta pominjala kao najsvjetliju tačku svoje karijere, ali od 2011. godine kada je počela da sudi na velikoj sceni imala je i neke neprijatnosti. Serena Vilijams je tokom finala US Opena imala dugu raspravu sa njom poslije jednog poena. Kasnije je Serena istakla da je Grkinja "ružna iznutra", ali se poslije izvinila i istakla da je pomiješala Evu Azderaki sa nekim. 

Serena Vilijams i Eva Azderaki
Izvor: Youtube/Lorian Bield

Poznat momenat iz njene karijere je i Fed Kup 2018. godine na kome je sudila trudna, a Novaku je sudila još jedno polufinale grend slema. To se desilo 2019. godine na Vimbldonu i tada je Srbin dobio Roberta Bautistu Aguta. Poslije tog meča je usledilo epsko finale sa Rodžerom Federerom i jedan od najvećih teniskih mečeva ikada. 

Njenim suđenjem je bio nezadovoljan i Damir Džumhur i to na US Openu 2019. godine, kada je iznerviran jednom njenom odlukom u meču sa Federerom vikao na Grkinju.