• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak godinama nije imao pojma o tome! Srđan Đoković piše knjigu i otkriva - Jedna rečenica promijenila sve!

Autor Dragan Šutvić

Otac Novaka Đokovića ponovo je privukao pažnju svojim izjavama. Otkrio je detalje velike borbe čitave porodice da danas najbolji teniser svijeta uspije na svom putu.

 srđan đoković piše knjigu jedna rečenica promijenila sve Izvor: MN PRESS

Srđan Đoković je u velikom intervjuu za "Ekspres" otkrio ne samo da je Novak trpio pritiske pred Olimpijske igre u Tokju. već i da trenutno piše knjigu.

Njen radni naziv je "Novakov tata", a tu Srđan Đoković planira da otkrije sve teškoće koje je cijela porodica imala kako bi uspjela da priušti Novaku sve potrebno za napredak i vrhunsku karijeru u teškim vremenima.

A na sve to je Đokoviće natjerala samo jedna rečenica Jelene Genčić.

Možda će vas zanimati

"On je u tom trenutku imao svega šest godina, Jelena Genčić je to izjavila i iznenadila nas sve. Mi uopšte nismo bili iz tog svieta. Tenis je za nas bio nepoznat teren, kojim se bavio određen broj ljudi. Ostali smo zatečeni, ali pošto smo u međuvremenu saznali ko je Jelena Genčić i da je veliko ime u svijetu tenisa, mi smo joj povjerovali u neku ruku, ali ne u potpunosti. Vodili smo Novaka u italiju, Francusku, na Floridu.. Svuda sam pitao za mišljenje u vezi sa onim što je Jelena rekla i nikada nisam čuo drugo mišljenje osim da će Novak biti veliki igrač", rekao je Srđan Đoković,

REČENICA KOJA JE PROMIJENILA SVE

"Radila sam sa djecom na terenima i vidjela dječaka koji visi na ogradi oko terena i posmatra šta radimo. Bila su tri terena jedan do drugog i ja sam primijetila da dečak kruži i sluša šta objašnjavam igračima. Na kraju sam mu prišla i pitala ga da li zna koji je sport u pitanju, a on mi je rekao da je to tenis. Kazao mi je i da je već držao reket u rukama. Zapitala sam ga da li bi želio da nam se pridruži, na šta je on odgovorio: 'Čekao sam da me to pitate.' Izašli smo na teren i radili, i istog dana sam shvatila da je rođen za tenis. Zatražila sam da me upozna sa svojim roditeljima. Rekla sam im da poslije Monike Seleš nisam uočila nijednog igrača kao što je njihov sin i da mislim da će on sa 17 godina biti među prvih pet u svijetu. Bili su začuđeni mojim tvrdnjama, a sada kad razmislim, mora da su mislili i da nisam normalna”, prisjetila se Jelena Genčić u intervjuu za "Vreme" svog prvog susreta sa Novakom. 

A kako je zapravo bilo izboriti se sa svim zahtjevima koje vrhunski tenis nameće? 

"Bilo je katastrofa. Mi smo bili obična srpska porodica koja nije imala nikakve uslove Ja sam ih izmolio da nam daju lokal na Kopaoniku da bismo imali od čega da živimo. Tako smo u decembru 1989. otvorili palačinkarnicu. Novak je imo godinu i po dana. Taj Kopaonik i to što smo tamo radili spasili su čitavu porodicu", ispričao je Novakov otac, koji je tokom odrastanja budućeg najboljeg tenisera svijeta davao sve od sebe da Novaka zaštiti. 

Kako ističe, tek u 17. godini on je Novaku ispričao dio problema sa kojima se porodica suretala tokom godina.

"Novak nije imao pojma šta se dešava i sa kakvim se problemima susrećemo.Bio je zaštićen kao bijeli medvjed. Prvu informaciju o tome sa kakvim smo se problemima susretali tokom njegovog odrastanja dobio je sa 17 godina. Mi smo u jednom periodu života stvarno živjeli na ivici egzistencije. To nije trajalo dvije ili tri godine, već 17 godina", otkrio je Đoković. 

(MONDO, Ekspres) 

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC