• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zrinjski do sada najviše pokazao, ne prilagođavaju se protivnicima!" Leotar na teškom ispitu nakon septembarske pauze!

Autor Dragan Šutvić

"Imaju prepoznatljivu igru koju forsiraju i ne prilagođavaju se protivnicima, što dovoljno govori o njihovim mogućnostima i kvalitetu", pohvalno je o Zrinjskom govorio trener Leotara Branislav Krunić.

 m:tel premijer liga bih 8. kolo leotar zrinjski branislav krunić Izvor: Promo/FK Leotar Trebinje/Čedomil Mucović

Leotar će sutra, od 16.30 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport ugostiti ekipu Zrinjskog u prvom premijerligaškom kolu nakon septembarske reprezentativne pauze.

Trebinjci su "ekipa sa karakterom što su dokazali protiv Posušja", rekao je u najavi utakmice trener sutrašnjeg rivala Sergej Jakirović, dok hvale prema protivniku nije manjkalo ni sa trebinjske strane.

Možda će vas zanimati

"Zrinjski je uz Tuzla Siti najviše pokazao u dosadašnjem dijelu prvenstva, primili su i najmanje pogodaka.  Moj kolega na klupi Zrinjskog, gospodin Jakirović, ima kontinuitet na klupi Mostaraca i prepoznatljiv je stilu koji igraju. Zrinjski je najjači kao tim, imaju dosta dobrih pojedinaca, od kojih bih ja izdvojio Nemanju Bilbiju, koji je možda i najbolji igrač lige. Može da postigne pogodak iz bilo koje pozicije i zbog toga na njega moramo posebno da obratimo pažnju", poručio je trener Leotara Branislav Krunić u najavi utakmice.

Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Trebinjski premijerligaš se, naravno, ne predaje i, kako ističe Krunić, ima šansu da zabilježi pozitivan rezultat.

"Imamo određene ambicije po pitanju rezultata i nadamo se bodovima. Trebinje i Leotar su uvijek bili poznati kao tvrd domaćin, u prethodne dvije utakmice na domaćem terenu smo imali odličnu podršku sa tribina i očekujem da će tako biti i u subotu, da će igrači u jednom pravom fudbalskom ambijentu dobiti sve preduslove da pokažu šta znaju", poručio je Krunić.

Po izboru navijača, najbolji pojedinac u dresu Leotara od starta sezone je krilni napadač Asim Zec, koji je tokom karijere nastupao za Zrinjski, od februara do septembra 2020. godine.

"Ne treba mnogo trošiti riječi o kvalitetima Zrinjskog. Mislim da nas ne mogu iznenaditi po pitanju taktike za ovu utakmicu i već smo razgovarali o njihovim slabim stranama, ali i odakle nam prijeti najveća opasnost. U svoje ime i u ime mojih saigrača mogu da obećam da ćemo ostaviti posljednji atom snage na terenu da bismo došli do pozitivnog rezultata. Zahvalio bih se navijačima Leotara na izboru za najboljeg igrača dosadašnjeg dijela prvenstva i nadam se da ću to povjerenje opravdati u nastavku prvenstva i uzvratiti im golovima", istakao je Zec.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 8. kolo

Petak:

Velež - Sarajevo (20.00)

Subota:

Leotar - Zrinjski (16.30)

Radnik - Tuzla siti (19.00)

Sloboda - Borac (21.00)

Nedjelja:

Rudar Prijedor - Posušje (16.30)

Široki Brijeg - Željezničar (21.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC