• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac gostuje Slobodi na "Tušnju": Miljanović bi bio zadovoljan bodom, predstavljen Bošnjak

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crveno-plavi iz Banjaluke gostuju u subotu ekipi Slobode u osmom kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 sloboda - borac, plbih, 8. kolo, najava nemanja miljanović, dejan meleg, strahinja bošnjak Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

S obzirom da je aktuelni šampion Bosne i Hercegovine loše startovao u sezoni, za razliku od Tuzlaka, strateg Banjalučana Nemanja Miljanović bi bio zadovoljan da njegov tim ne izgubi na "Tušnju" iako će, kao i u svakom meču, jurišati na sva tri boda.

"Sutrašnja utakmica protiv Slobode biće teška, igramo protiv ekipe koja je trenutno na drugom mjestu na tabeli. Dosad su upisali samo jedan poraz i to od Sarajeva, dva boda zaostaju od vodećeg Tuzla sitija. U pitanju je tim koji je jako dobro ušao u prvenstvo, imaju kompaktnost, borbenost, individualni kvalitet, dobar rad trenera (Mladen Žižović), koji je preuzeo ekipu prošle sezone u kojoj su napravili dobre rezultate i s tim nastavili i sada. Zato nas očekuje jako težak meč. Moramo dati maksimum na terenu koji nije baš u najboljem stanju, obratiti pažnju na individualne kvalitete. Imaju i publiku na svojoj strani, pa moramo dati naš nmaksimum, svesti greške na minimum, da ostvarimo povoljan rezultat na 'Tušnju'. Mi uvijek idemo na tri boda, ali pozitivan rezultat bi bio da ne izgubimo. Ako uspijemo da osvojimo sva tri, rekli bismo da se vraćamo na pravi kolosijek", izjavio je Miljanović.

Dodao je da nema kadrovskih problema jer ne može jedino da računa na Marka Kujundžića, koji se oporavio od povrede i počeo da trenira, ali neće biti u kombinaciji.

"Bilo je malo problema sa stomačnim virusom, ali brzo je to sanirano kod (Aleksandra) Vojnovića, a trebalo bi da bude spreman i (Đorđe) Milojević".

Na pitanje ko je odlučio da se raskine ugovor sa trojicom defanzivaca - Sinišom Dujakovićem, Đorđem Ćosićem i Dejanom Uzelcem, šef struke je pojasnio da se do toga došlo zajedničkim snagama.

"Zajednička je odluka, ta stranica je završena. Šta se desilo, desilo, okrenuli smo fokus prema Slobodi i narednom periodu".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Vezni igrač Banjalučana Dejan Meleg takođe smatra da će maksimalan angažman i fokusiranost biti ključni za dobru utakmicu na "Tušnju".

"Sloboda ima izuzetnu ekipu, pogotovo kad igraju na domaćen terenu, ali daćemo maksimum na sutrašnjoj utakmici. Dosta smo radili prethodnu sedmicu i moramo da budemo maksimalno fokusirani svih 90 minuta. Svaki meč idemo na pobjedu i nadam se da ćemo uspjeti da pružimo dobru partiju u Tuzli", rekao je Meleg.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"IDEMO U NOVE POBJEDE"

Potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković je potom na konferenciji za štampu zvanično predstavio novo pojačanje Strahinju Bošnjaka, koji se zahvalio na ukazanom povjerenju.

"Čast mi je i zadovoljstvo što sam postao igrač Borca. Rođen sam u Banjaluci i hvala upravi i treneru na ukazanom povjerenju. Ja ću na terenu uvijek davati sve od sebe, što sam činio svugdje gdje sam igrao. Sada ću imati još veći motiv. Odradio sam prvi trening, prvi utisci su fenomenalni, saigrači su me prihvatili kao i trener. Idemo u nove pobjede", rekao je Bošnjak, koji zbog papirologije neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv tuzlanske ekipe.

Pročitajte i priču o staroj fotografiji sa "Tušnja"!

M:TEL PREMIJER LIGA BiH – 8. kolo

Petak:

Velež - Sarajevo (20.00)

Subota:

Leotar - Zrinjski (16.30)

Radnik - Tuzla siti (19.00)

Sloboda - Borac (21.00)

Nedjelja:

Rudar Prijedor - Posušje (16.30)

Široki Brijeg - Željezničar (21.00)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC