• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan Sumi dao sve, a on otišao na svoju ruku: Stanojević progovorio o vezisti - Sve nas je doveo u problem! 

Autor Dragan Šutvić

Sejduba Suma je na svoju ruku napustio tim i otišao u Gvineju da igra za reprezentaciju.

 partizan stanojević o sumi dali smo mu sve otišao u gvineju na svoju ruku Izvor: MN PRESS

Poslije reprezentativne pauze vraća se klupski fudbal, a prvi meč koji igraju fudbaleri Partizana je protiv Radničkog iz Kragujevca. 

Na tom gostovanju pred početak takmičenja u Evropi i kolo pred "vječiti derbi" sa Crvenom zvezdom neophodna je pobjeda.

Možda će vas zanimati

"Jasno je u kom pravcu razmišljamo, jasno je da uvijek moramo da idemo na pobjedu i to nas uvijek drži da budemo konkurentni za titulu. Vraćamo se poslije reprezentativne pauze, danas je prvi zajednički trening i to je malo hendikep za nas", istakao je Stanojević. 

Dotakao se i situacije sa Sejdubom Sumom, koji je bez odobrenja kluba otišao da igra za nacionalni tim, a onda ušao u velike neprilike. Ne samo da je u Gvineji izbio državni udar, već se Suma ponovo povrijedio.

"Što se tiče Sume vratio se, nismo ga vidjeli, ne znamo ništa, došao je danas na trening. Sa druge strane, morate jednu stvar da znate, ja uvijek volim da kažem činjenice svakom navijaču Partizana. Povrijedio se poslije 30. minuta protiv Santa Klare i lično tražio izmjenu. Ljekari su konstatovali povredu, nije bio spreman za sljedeću utakmicu za svoj klub. Ljekari su donijeli odluku da ne ide za reprezentaciju i poslali zvaničan dopis u Gvineju, da nije spreman jer nije igrao za klub u međuvremenu. On to nije ispoštovao, nije ispoštovao klub, otišao na svoju ruku, odigrao utakmicu i doveo sve nas ovdje u problem", rekao je Stanojević.

On je potvrdio da je Suma obnovio povredu, ali i da je prekršio klupske protokole i da nije dozvoljeno da bilo ko bude iznad Partizana.

"S druge strane, gvinejski savez je sutradan poslao dopis da se povrijedio, sve ono što smo mi poslali i što je ljekarska služba vrlo profesionalno uradila sa naše strane. Tako da cijelu ovu situaciju možete da nazovete koji god hoćete imenom. Partizan je jedan veliki klub i nijedan pojedinac ne može da bude iznad Partizana.Mora da se shvati šta znači da budeš dio kluba, da moraš da pratiš sve protokole i da poštuješ klub kao instituciju, pogotovo što mu je ovaj klub sve dao", istakao je trener Partizana.

Nije znao da kaže kada će se problematični Gvinejac vratiti u pogon, ali ga svakako neće biti na narednim mečevima.

"Stvarno ne znam, pitaćete doktore šta je i kako je. To je za mene u ovom trenutku nebitno. Šta znači koje su prognoze? Ovdje je dobio zadatak da radi terapije, da se liječi ovdje, da bude pod tretmanom, tako da stvarno ne znam. Protiv Radničkog ne igra, nije u konkurenciji, kad će biti, ne znam, stvarno", završio je Stanojević priču oko Sume. 

Osim dva pojačanja koja su stigla u međuvremenu Stanojević je na raspolaganje dobio i 12 reprezentativaca koji su nastupali za nacionalne selekcije u prethodnom periodu. 

"Generalno su se vratili u dobrom stanju. Neki igrači su umorni jer su odigrali tri utakmice, ali su u dobrom stanju, barem što se tiče povreda. Da li će biti fizički spremni, to ne znam", dodao je on.

Pobjeda je imperativ, a pogotovo pred derbi sa Crvenom zvezdom.

"Sve osim pobjede je za nas neuspjeh uz poštovanje protivnika. Imate Anortozis na strani, našeg direktnog konkurenta, a ovaj derbi, ja sam rekao, važno je, kad igrate debri, da budete u situaciji da ne dozvolite da vam se protivnik odlijepi. Mislim da Partizan nije bio dugo u toj situaciji, ne pamtim kad je bio derbi da su dvije ekipe bile izjednačene. Naravno, početak je prvenstva, a želja mi je naravno da imamo sve tri pobjede", dodao je Stanojević.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC