KONAČNO

Ne pomaže više ATP! Federer ispao iz TOP 10: Za dvije godine odigrao 19 mečeva, mijenjali pravila zbog njega

Autor Milutin Vujičić

Rodžer Federer jedva da je igrao, ali je konstantno bio u deset najboljih na svijetu i tako imao lakši žrijeb nego što je zaslužio.

Izvor: Profimedia

Švajcarski teniser Rodžer Federer ima 40 godina i već duže vrijeme ga muče povrede, međutim ne želi da odustane kako bi odbranio tron koji mu je ozbiljno zaljuljao Novak Đoković, neki će reći i odavno ga srušio sa njega...

Federer je tako u posljednje dvije godine odigrao samo 19 zvaničnih mečeva, ali zbog promjene pravila bodovanja, koje je išlo samo na vodenicu nekadašnjeg broja jedan, uspijevao da zadrži dobar plasman na ATP listi i tako dobija lakši žrijeb kad god odluči da ponovo izađe na teren.

Ipak, poljski teniser Hubert Hurkač "izbacio" ga je iz najboljih deset od naredne nedjelje pošto je na Indijan Velsu savladao Frensisa Tijafoa (6:3, 6:2) i tako obezbijedio osminu finala na ovom mastersu.

Automatski, to znači da će Federer biti van TOP10 prvi put još od 2017. godine kada je bio i #16.

Očekuje se njegov još veći pad kada ATP krene da "briše" bodove iz prethodne dvije sezone, pa bi tako mogao da se nađe u velikom problemu kada se vrati na teren.

Zbog nove operacije koljena završio je ovu sezonu, a vidjećemo da li će ga biti na Australijan openu.

(MONDO)