• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP više ne štiti Federera - čeka ga bolan udarac: Ovo se nije desilo 20 godina, Rodžera nema ko neće prestići!

Autor Dragan Šutvić

Legendarni Švajcarac više ne može da se tako dobro kotira...

 atp lista federer neće biti među prvih 20 igrača  Izvor: Profimedia

Rodžer Federer je odigrao 13 mečeva u 2021. godini, šest u 2020, ali i dalje među 10 najboljih tenisera svijeta.

Ipak, ne još zadugo! Pravila ATP-a u narednim sedmicama prestaju da štite legendarnog Švajcarca, koji će uskoro doživjeti najteži pad za posljednjih 20 godina!

Možda će vas zanimati

Osvajač 20 grend slem trofeja je riješio da još jednom ode na operaciju koljena i zbog toga ponovo ranije završi sezonu, slavni Rus ga zbog toga otpisuje, a pravila ATP ovog puta neće moći da mu pomognu da ostane u društvu najboljih tenisera svijeta.

Federera očekuje veliki pad i do kraja godine bi lako mogao da ispadne iz društva 20 najboljih na svijetu, što nije bio slučaj još od aprila 2001. godine!

ATP je tokom prethodnih godinu i po dana više puta mijenjao pravila, koja su uvijek išla u korist Švajcarcu i čuvanju njegovog renkinga. Ipak, do kraja 2021. će "ostaci" bodova iz 2019. konačno biti obrisani, pa će tako i Federer doživjeti ozbiljan pad.

Federer je trenutno 9. teniser svijeta, a od narednog ponedjeljka će ga Kasper Rud prestići pa će biti na desetoj poziciji. Razlog za to je brisanje 480 bodova, ali neće se Rodžerov pad tu završiti. Naročito kada se zna da će ispred Ože Alijasima i Hubert Hurkača ostati bolje rangiran za manje od 100 bodova.

Izvor: Profimedia

Osim bodova iz Indijan Velsa, Federer će uskoro izgubiti 500 bodova iz Bazela (titula) i 400 bodova sa Završnog mastersa (dvije pobjede).

To znači da će Federer pasti blizu 20. mejsta, a kada znamo da će najbolji igrači svijeta imati priliku za osvajanje novih bodova u Indijan Velsu i Parizu, onda nema dileme da će Federer završiti godinu na mjestu na kojem nije bio punih 20 godina.

Među onima koji bi do kraja godine mogli lako da budu bolje plasirani od Federera su Feliks Ože Alijasim, Hubert Hurkač, Denis Šapovalov, Janik Siner, Dijego Švarcman, Kristijan Garin, Pavlo Karenjo Busta, Gael Monfis...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC