• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u košarkaškoj ligi BiH: Takmičenje "u ćorsokaku", nema dogovora oko ishoda stare i početka nove sezone!

Autor Dragan Šutvić

Da li će se igrati Liga BiH za sezonu 2021-22?

 košarkaška liga bih haos ne može da počne nova sezona dok se ne registruje stara  Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Da li će i kada početi nova sezona košarkaške lige BiH – ne može da se kaže, pogotovo nakon današnje konferencije za novinare u kancelariji Košarkaškog saveza BiH!

Prvobitno je bilo planirano da nova sezona počne predstojećeg vikenda, 9. oktobra, ali to neće biti slučaj, obzirom da još uvijek nije registrovana ni stara.

Možda će vas zanimati

Na fajnal-foru, koji je trebalo da bude održan u Širokom Brijegu, nisu se pojavili Igokea, Borac i Spars, pa je komesar takmičenja Nadir Koredžija tim sa Pecare proglasio za šampiona, a "klubove-buntovnike" izbacio u niži rang takmičenja.

Tu odluku nije podržao Upravni odbor bh. kuće košarke jer je potrebno da za istu glasa bar šest od devet članova rukovodstva Saveza.

"Ima nas devet u Upravnom odboru, a za odluku moramo skupiti šest ruku. Do sada je sport uvijek pobjeđivao, ali u posljednjih mjesec dana nismo mogli da se dogovorimo oko završnice prvenstva. Došli smo u ćorsokak. Prvenstvo i nijedna odluka komesara nije potvrđena ni na jednoj zvaničnoj sjednici, pa tako nemamo nijednu zvaničnu odluku pred start nove sezone koja treba početi 9. oktobra", prenio je portal "Košarka24" riječi predsjednika KS BiH Borisa Spasojevića, koji je po sistemu rotacije na ovom mjestu naslijedio Mirzu Teletovića.

Postojao je prijedlog da Igokei, Borcu i Sparsu kazna bude preinačena u novčanu od 3.000 KM, kako bi se, što je moguće prije, krenulo sa takmičenjem, ali od toga neće biti ništa.

Ako bi se eventualno potvrdila odluka Nadira Koredžije, pomenuti trojac neće moći bar tri sezone da nastupa u Ligi BiH.

"Ja ne znam da li je to dobro za bh. košarku. Ja sam čovjek koji je tu godinama, ne patim od funkcije, tu sam što volim sport i ljude. Ako se ne budemo mogli usaglasiti, sazvaće se Skupština Saveza da se izabere novi Upravni odbor i doći će novi ljudi koji bi pokušali donijeti nove odluke", kategoričan je Spasojević.

Teletović, njegov prethodnik na čelu Saveza, traži da se jasno poštuje Status KS BiH.

"Kada se prošle godine tri ekipe nisu pojavile na fajnal-foru, komesar takmičenja ih je izbacio iz lige, a Takmičarska komisija je odbacila tu odluku. U Statutu piše da je odluka Takmičarske komisije konačna i da Upravni odbor mora da je potvrdi. Igokea treba igrati bh. ligu i da se ja pitam ne bih nikad dozvolio da ne igraju. Prvenstvo BiH je prioritet, statut KS BiH će da bude poštovan, to vam ja kažem i organi koji su unutar KS BiH takođe. Ako mi ne možemo da donesemo neke odluke, imaju sudovi koji su iznad svega toga, imaju žalbe, tužbe, neka se to završi po strani, neka ide sudovima, ali neka se pusti Upravni odbor da prvenstvo ide dalje. Svaki put kada bi neki klub trebalo da bude sankcionisan, napravljena je katastrofa, ti klubovi su ugašeni, više se nije dala prilika tim ljudima, bilo u muškoj, bilo u ženskoj košarci. BiH je takva kakva jeste, mi neke stvari moramo završiti u slijepoj ulici da bismo donijeli odluku koja je u perspektivi mnogo bolja za nas. Žao mi je svih uspjeha koje je imao KS BiH, treba da se napravi Udruženje ligaša i da se liga vodi van KS BiH. Mi upravljamo ligom, a ne znamo koliko donosimo štete klubovima", rekao je Teletović, a prenio portal "Košarka24".

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Krivac

Za sve je kriva Igokea, jer je 10x bila jača od svih drugih a teško im bilo odigrati još 2 utakmice završnog turnira nego su insistirali da im se titula pokloni. Uz to ako seljački mentalitet prevladava u tom klubu i ne znači im titula ništa za klupski rejting, trebali su je u finalu pokloniti Borcu čime bi ga dodatno ojačali na stazi stabilizacije. Ovako su ukopali i sebe i Borac, dokazali seoski mentalitet

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC