• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novače, pričaj u svoje ime! Federer odgovorio Đokoviću: Ne zna šta je sa Rafom i sa mnom, srušiće i njega jednog dana!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rodžer Federer odgovorio je na Novakove riječi koje su prethodnih mjeseci bile i te kako aktuelne.

 Rodzer-Federer-odgovorio-Novaku-Djokovicu Izvor: Profimedia/Clive Brunskill

Rodžer Federer je proslavio 40. rođendan, Rafael Nadal ima punih 35 godina, a ne zaostaje mnogo ni Novak Đoković sa 34, iako je golim okom vidljivo da je daleko najvitalniji od "velike trojke".

Zbog toga mu se daju i najveće šanse da postane rekorder po broju grend slem titula, što je već propustio na US Openu kada ga je pobijedio teniser "novog talasa" Danil Medvedev. Ipak, Đoković je rekao da niko od "velike trojke" neće odustati od rekorda, što je stiglo i do Rodžera Federera.

U razgovoru za "GQ" upitan je da prokomentariše da li se i sam osjeća poput Novaka koji je odmah ocijenio da niko od trojice velikana neće odustati?

"Vidite, očito je (Novak Đoković prim. aut.) govorio u svoje ime. Pun je adrenalina kada govori o tome i ne zna u kakvom smo stanju Rafael Nadal ili ja.Ali ne misli ništa loše, to je takođe evidentno", počeo je Rodžer Federer koji kao da se polako miri sa time da će ostati bez rekorda.

"Godina mu je bila fenomenalna i zanimljivo će biti da vidimo kako će se nastaviti karijere nas trojice. Zapanjujuće je što sva trojica imamo po 20 grend slemova. Vau! Kad sam ja napredovao i uzdizao se, rekord je bio 12, a onda je Pit Sampras došao do 14. Nadmašio sam ga 2009. izjednačio u Parizu i prevazišao u Londonu. To je za mene bio ogroman trenutak. Ali sada drugi igrači imaju drugačije perspektive. Naravno, svi hoćemo da pobjeđujemo više jer to je želja kad ste na ovom nivou. Ali, četvrtfinale Vimbldona sada možda nije bilo dovoljno dobro za mene, ali znate, put je bio težak i perspektiva mi je malo drugačija", dodao je Federer u istom intervjuu.

Izvor: Profimedia

Zanimljivo, Federer nije isključiv poput mnogih koji vjeruju da se neće pojaviti nikada više "velika trojka", štaviše švajcarski teniser vjeruje da će tenis biti strašan i poslije njih.

"Mislim da može. Danas, a nije da nešto oduzimam Rafi, Novaku ili sebi, je lakše dominirati na različitim podlogama. Nekada, imali smo tri turnira na travi, ali su razlike bile manje. Imam utisak da je bilo ‘šljakaša’, onih koji su igrali prevashodno na betonu, ali ne toliko svestranih koji su mogli na svim podlogama. Borg je to radio, ali su stvari bile drugačije. Igrači nisu jurili jedan Slem za drugim i rekord za rekordom kao danas. Danas je ta strategija dio vaše karijere. Tako da - da, vjerujem da će neki novi nevjerovatni igrač oboriti naš rekord od 20 grend slem titula, ali ne preko noći, svakako", zaključio je Federer.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC